×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová polévka

Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

Tip do kuchyně

 

Houbový kuba je tradiční český pokrm, který se podával na Vánoce. Zkuste se vrátit k tradičním českým zvykům a v době Vánoc připravte si tento skvělý recept.

Co budete potřebovat

4 hrsti sušených hřibů
650 g rýže basmati
Sůl
pepř
4 lžíce sádla
3 cibule
5 stroužků česneku
majoránka
olej z vlašských ořechů
2 hrsti vlašských ořechů

Jak na to?

1) Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.

2) Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.

3) Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.

4) Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.

5) Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

Hlavní chod Snadné Česká Vegetariánské Vánoce Vaření Vánoční menu , Majoránka Magazín 12/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Houbový kuba je tradiční český pokrm, který se podával na Vánoce. Zkuste se vrátit k tradičním českým zvykům a v době Vánoc připravte si tento skvělý recept.

Co budete potřebovat

4 hrsti sušených hřibů
650 g rýže basmati
Sůl
pepř
4 lžíce sádla
3 cibule
5 stroužků česneku
majoránka
olej z vlašských ořechů
2 hrsti vlašských ořechů

Jak na to?

1) Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.

2) Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.

3) Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.

4) Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.

5) Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty