×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

Další recepty a články

Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou...
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s...
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr

Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

Tip do kuchyně

 

Houbový kuba je tradiční český pokrm, který se podával na Vánoce. Zkuste se vrátit k tradičním českým zvykům a v době Vánoc připravte si tento skvělý recept.

Co budete potřebovat

4 hrsti sušených hřibů
650 g rýže basmati
Sůl
pepř
4 lžíce sádla
3 cibule
5 stroužků česneku
majoránka
olej z vlašských ořechů
2 hrsti vlašských ořechů

Jak na to?

1) Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.

2) Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.

3) Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.

4) Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.

5) Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

Hlavní chod Snadné Česká Vegetariánské Vánoce Vaření Vánoční menu Magazín 12/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Houbový kuba je tradiční český pokrm, který se podával na Vánoce. Zkuste se vrátit k tradičním českým zvykům a v době Vánoc připravte si tento skvělý recept.

Co budete potřebovat

4 hrsti sušených hřibů
650 g rýže basmati
Sůl
pepř
4 lžíce sádla
3 cibule
5 stroužků česneku
majoránka
olej z vlašských ořechů
2 hrsti vlašských ořechů

Jak na to?

1) Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.

2) Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.

3) Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.

4) Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.

5) Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr

Inspirujte se podobnými recepty