Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPanenka se smetanovou omáčkou a fazolkami
Albert logoAlbert logo
  • Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami
Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami

Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami

Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mrkev 450 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Smetana na vaření 220 ml
  • Pepř
  • Pesto bazalkové 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pecorino 60 g
  • Mrkev 450 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Smetana na vaření 220 ml
  • Pepř
  • Pesto bazalkové 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pecorino 60 g

Příprava

1
Omytou a očištěnou mrkev podélně rozpulte a pokrájejte na tenká šikmá půlkolečka.
2
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Papírovou utěrkou osušte panenku, osolte ji a opepřete. Opečte ji ze všech stran dozlatova. Přesuňte ji do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 12 minut.
3
Pánev, kde se opékala panenka, vytřete papírovou utěrkou a rozehřejte na ní zbylý olej. Přidejte mrkev a restujte ji 3 minuty. Přidejte zelené fazolky, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přikryjte a za občasného promíchání duste 7 minut.
4
V malém rendlíku pomalu rozehřejte smetanu, jakmile začne bublat, dejte stranou a rozmíchejte v ní pecorino a bazalkové pesto. Servírujte s masem pokrájeným na tenké plátky a zeleninou.
1
Omytou a očištěnou mrkev podélně rozpulte a pokrájejte na tenká šikmá půlkolečka.
2
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Papírovou utěrkou osušte panenku, osolte ji a opepřete. Opečte ji ze všech stran dozlatova. Přesuňte ji do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 12 minut.
3
Pánev, kde se opékala panenka, vytřete papírovou utěrkou a rozehřejte na ní zbylý olej. Přidejte mrkev a restujte ji 3 minuty. Přidejte zelené fazolky, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přikryjte a za občasného promíchání duste 7 minut.
4
V malém rendlíku pomalu rozehřejte smetanu, jakmile začne bublat, dejte stranou a rozmíchejte v ní pecorino a bazalkové pesto. Servírujte s masem pokrájeným na tenké plátky a zeleninou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.