Frittata se špenátem

Snadné
16-30 minut
4/5
Snídaně
Ingredience
Složení 4 porce
- Špenát čerstvý 500 g
- Olej olivový 2 plž
- Cibule 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Vejce 6 ks
- Chilli mleté
- Parmazán 30 g
- Česnek 4 strouž.
- Špenát čerstvý 500 g
- Olej olivový 2 plž
- Cibule 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Vejce 6 ks
- Chilli mleté
- Parmazán 30 g
- Česnek 4 strouž.
Příprava
- 1Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
- 2Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
- 3Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
- 4Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora, potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.
- 1Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
- 2Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
- 3Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
- 4Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora, potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.