Houbový kuba
Ingredience
500 g | trhaných krupek |
300 g | sádla |
1 | cibule |
50 g | sušených hub (nejlépe směs křemenáčů, babek a hříbků) |
sůl | |
pepř | |
4–5 | stroužků česneku |
1–2 | lžičky sušené majoránky |
máslo |
Postup přípravy
1. Krupky nejprve spařte, potom je propláchněte v tekoucí vodě a nakonec s kouskem sádla uvařte doměkka. Poté je sceďte v cedníku, propláchněte studenou vodou a dejte do mísy. Mezitím, co se vaří krupky, opečte na sádle najemno nasekanou cibuli a houby spařte horkou vodou, sceďte je a pokrájejte.
2. Cibulku i houby přimíchejte ke krupkám, směs osolte, opepřete, přidejte rozmělněný česnek a majoránku.
3. Vše přendejte do sádlem vymazaného pekáčku a při 180 °C pečte asi půl hodiny. Těsně před koncem, když začíná být kuba narůžovělý, jej poklaďte plátky másla – úžasně to pokrm zjemní.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY