Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g trhaných krupek
300 g sádla
1 cibule
50 g sušených hub (nejlépe směs křemenáčů, babek a hříbků)
sůl
pepř
4–5 stroužků česneku
1–2 lžičky sušené majoránky
máslo

Postup přípravy

1. Krupky nejprve spařte, potom je propláchněte v tekoucí vodě a nakonec s kouskem sádla uvařte doměkka. Poté je sceďte v cedníku, propláchněte studenou vodou a dejte do mísy. Mezitím, co se vaří krupky, opečte na sádle najemno nasekanou cibuli a houby spařte horkou vodou, sceďte je a pokrájejte.
2. Cibulku i houby přimíchejte ke krupkám, směs osolte, opepřete, přidejte rozmělněný česnek a majoránku.
3. Vše přendejte do sádlem vymazaného pekáčku a při 180 °C pečte asi půl hodiny. Těsně před koncem, když začíná být kuba narůžovělý, jej poklaďte plátky másla – úžasně to pokrm zjemní.

Pomohl vám recept?
25hodnocení4

Další videorecepty