×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbová polévka

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Houbová polévka

Co budete potřebovat

20 g sušených hub nebo
čerstvé hříbky
4 lžíce olivového oleje
50 g másla
1 cibule, nakrájená nahrubo
1 celerový řapík, nakrájený nahrubo
1 kg drobných, mladých žampionů
sušené chilli vločky
podle chuti
75 g hladké mouky
2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujonu (nebo 1,5 l domácího)
80 ml smetany na vaření
50 g čedaru, nastrouhaného
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby zaliju vařící vodou a nechám 5 minut stát, čerstvé podusím doměkka. V širokém kastrolu nebo větší pánvi rozehřeju na středním ohni olivový olej a máslo, vsypu cibuli s celerem a očištěné žampiony. Přidám chilli vločky a přisypu mouku. Vymačkám namočené houby a také je přidám. Vodu, ve které se máčely, nevyliju, upotřebím ji později. Dusím zhruba 25 minut, dokud nejsou houby měkké, pravidelně míchám. Připravím si 1,5 l horkého vývaru. Za stálého míchání ho vliju spolu s většinou vody z hub do pánve. Přivedu k varu, trochu zmírním plamen a nechám zvolna vařit asi 15 minut. Vmíchám smetanu a nastrouhaný čedar, pak rozmixuju do krémové konzistence. Osolím a opepřím.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbová polévka

Polévka Snadné Vaření Chilli paprička Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (8)
Ze sušených, nebo čerstvě posbíraných hub můžete uvařit výbornou smetanovou polévku. Houbovou polévku můžete také ochutit sýrem nebo zeleninou.

Co budete potřebovat

20 g sušených hub nebo
čerstvé hříbky
4 lžíce olivového oleje
50 g másla
1 cibule, nakrájená nahrubo
1 celerový řapík, nakrájený nahrubo
1 kg drobných, mladých žampionů
sušené chilli vločky
podle chuti
75 g hladké mouky
2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujonu (nebo 1,5 l domácího)
80 ml smetany na vaření
50 g čedaru, nastrouhaného
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby zaliju vařící vodou a nechám 5 minut stát, čerstvé podusím doměkka. V širokém kastrolu nebo větší pánvi rozehřeju na středním ohni olivový olej a máslo, vsypu cibuli s celerem a očištěné žampiony. Přidám chilli vločky a přisypu mouku. Vymačkám namočené houby a také je přidám. Vodu, ve které se máčely, nevyliju, upotřebím ji později. Dusím zhruba 25 minut, dokud nejsou houby měkké, pravidelně míchám. Připravím si 1,5 l horkého vývaru. Za stálého míchání ho vliju spolu s většinou vody z hub do pánve. Přivedu k varu, trochu zmírním plamen a nechám zvolna vařit asi 15 minut. Vmíchám smetanu a nastrouhaný čedar, pak rozmixuju do krémové konzistence. Osolím a opepřím.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty