Houbová polévka
Ingredience
20 g | sušených hub nebo |
čerstvé hříbky | |
4 | lžíce olivového oleje |
50 g | másla |
1 | cibule, nakrájená nahrubo |
1 | celerový řapík, nakrájený nahrubo |
1 kg | drobných, mladých žampionů |
sušené chilli vločky | |
podle chuti | |
75 g | hladké mouky |
2 | kostky kuřecího nebo zeleninového bujonu (nebo 1,5 l domácího) |
80 ml | smetany na vaření |
50 g | čedaru, nastrouhaného |
sůl, pepř |
Postup přípravy
Sušené houby zaliju vařící vodou a nechám 5 minut stát, čerstvé podusím doměkka. V širokém kastrolu nebo větší pánvi rozehřeju na středním ohni olivový olej a máslo, vsypu cibuli s celerem a očištěné žampiony. Přidám chilli vločky a přisypu mouku. Vymačkám namočené houby a také je přidám. Vodu, ve které se máčely, nevyliju, upotřebím ji později. Dusím zhruba 25 minut, dokud nejsou houby měkké, pravidelně míchám. Připravím si 1,5 l horkého vývaru. Za stálého míchání ho vliju spolu s většinou vody z hub do pánve. Přivedu k varu, trochu zmírním plamen a nechám zvolna vařit asi 15 minut. Vmíchám smetanu a nastrouhaný čedar, pak rozmixuju do krémové konzistence. Osolím a opepřím.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY