
Fazolový gulášek se selskou klobásou
Ingredience
1 | cibule |
1 | mrkev |
2 | stonky řapíkatého celeru |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
sůl, pepř | |
1 | lžička chilli vloček |
½ | lžičky mleté uzené papriky |
1 | hrst čerstvého tymiánu |
3 | stroužky česneku |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
300 g | brambor |
400 g | sterilovaných bílých fazolí velkých |
200 g | sterilovaných červených fazolí |
300 g | drcených rajčat |
500 ml | vody |
2 | selské klobásy Česká chuť |
3 | hrsti kapusty |
3 | snítky čerstvého tymiánu |
Postup přípravy
1. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujte cibuli, přidejte mrkev, celer a vše opečte 3 minuty. Osolte, opepřete a přisypte chilli vločky, mletou uzenou papriku, tymián a očištěný, drcený česnek. Vše promíchejte a restujte.
2. Do hrnce přidejte rajčatový protlak a očištěné, na kostky nakrájené brambory. Fazole propláchněte pod vodou a nechte okapat. Vše vsypte do hrnce a znovu osolte a opepřete. Nakonec přidejte drcená rajčata, vodu a vše dobře promíchejte. Guláš přiveďte k varu a pomalu vařte 20 minut.
3. Klobásu nakrájejte na hrubší plátky a orestujte na pánvi.
4. Kapustu omyjte, zbavte listy stonku a nakrájejte na větší proužky. Spolu s orestovanou klobásou ji vložte do guláše a hrnec sundejte z plamene.
5. Podávat můžete s čerstvě rozpečeným chlebem a ozdobené tymiánem.