Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 cibule
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
1 lžička chilli vloček
½ lžičky mleté uzené papriky
1 hrst čerstvého tymiánu
3 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
300 g brambor
400 g sterilovaných bílých fazolí velkých
200 g sterilovaných červených fazolí
300 g drcených rajčat
500 ml vody
2 selské klobásy Česká chuť
3 hrsti kapusty
3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujte cibuli, přidejte mrkev, celer a vše opečte 3 minuty. Osolte, opepřete a přisypte chilli vločky, mletou uzenou papriku, tymián a očištěný, drcený česnek. Vše promíchejte a restujte.

2. Do hrnce přidejte rajčatový protlak a očištěné, na kostky nakrájené brambory. Fazole propláchněte pod vodou a nechte okapat. Vše vsypte do hrnce a znovu osolte a opepřete. Nakonec přidejte drcená rajčata, vodu a vše dobře promíchejte. Guláš přiveďte k varu a pomalu vařte 20 minut.

3. Klobásu nakrájejte na hrubší plátky a orestujte na pánvi.

4. Kapustu omyjte, zbavte listy stonku a nakrájejte na větší proužky. Spolu s orestovanou klobásou ji vložte do guláše a hrnec sundejte z plamene.

5. Podávat můžete s čerstvě rozpečeným chlebem a ozdobené tymiánem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty