
Vepřové medailonky ve slanině

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Sůl
- Vepřové medailonky 4 ks
- Pepř
- Slanina plátková 4 plát.
- Olej olivový 3 plž
- Balzamikový ocet 1 člž
- Česnek 3 strouž.
- Hořčice dijonská 1/2 člž
- Bazalka čerstvá
- Sůl
- Vepřové medailonky 4 ks
- Pepř
- Slanina plátková 4 plát.
- Olej olivový 3 plž
- Balzamikový ocet 1 člž
- Česnek 3 strouž.
- Hořčice dijonská 1/2 člž
- Bazalka čerstvá
Příprava
- 1Medailonky osolte, opepřete, po obvodu omotejte plátky slaniny a převažte provázkem. Na pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm opečte maso – mělo by to trvat asi tři až pět minut z každé strany.
- 2Ze zbylého oleje, octa, hořčice, česneku a špetky soli ušlehejte omáčku a tou teplé steaky polijte na talíři.
- 3Ozdobte bazalkou a podávejte, nejlépe s domácími hranolky.
- 1Medailonky osolte, opepřete, po obvodu omotejte plátky slaniny a převažte provázkem. Na pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm opečte maso – mělo by to trvat asi tři až pět minut z každé strany.
- 2Ze zbylého oleje, octa, hořčice, česneku a špetky soli ušlehejte omáčku a tou teplé steaky polijte na talíři.
- 3Ozdobte bazalkou a podávejte, nejlépe s domácími hranolky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.