
Celerový nákyp

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej slunečnicový 2 plž
- Celer 1 ks
- Pepř
- Sůl
- Bujón zeleninový 300 ml
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Sýr s modrou plísní 100 g
- Olej slunečnicový 2 plž
- Celer 1 ks
- Pepř
- Sůl
- Bujón zeleninový 300 ml
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Sýr s modrou plísní 100 g
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 190 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a každou čtvrtku pak nakrájejte na velmi tenké plátky. Plátky smíchejte v misce s olejem, aby se obalily všechny kousky a pak je osolte a opepřete. Vyskládejte je do zapékací mísy, zalijte vývarem a pečte 40–45 minut, pak je posypte nasekanými ořechy a posypte rozdrobeným sýrem a pečte asi 10–15 minut do křupava a zlatava.
- 2TIP: Budou-li vás masoví jedlíci moc prosit, můžete do nákypu přidat vrstvu tenkých plátků slaniny.
- 1Troubu předehřejte na 190 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a každou čtvrtku pak nakrájejte na velmi tenké plátky. Plátky smíchejte v misce s olejem, aby se obalily všechny kousky a pak je osolte a opepřete. Vyskládejte je do zapékací mísy, zalijte vývarem a pečte 40–45 minut, pak je posypte nasekanými ořechy a posypte rozdrobeným sýrem a pečte asi 10–15 minut do křupava a zlatava.
- 2TIP: Budou-li vás masoví jedlíci moc prosit, můžete do nákypu přidat vrstvu tenkých plátků slaniny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.