Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio vepřová panenka na houbách s celerovým pyré

Bio vepřová panenka na houbách s celerovým pyré

Ingredience

300 g celeru
30 g másla
sůl
pepř
150 ml vody
600 g vepřové panenské svíčkové NP Bio
20 ml olivového oleje
2 snítky čerstvého tymiánu
1 cibule
250 g žampionů
1 lžička mletého kmínu
100 ml bílého vína
300 ml smetany ke šlehání (31 %)
½ citronu

Postup přípravy

1. Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V rendlíku rozehřejte máslo a celer na něm dozlatova orestujte. Osolte, opepřete a přilijte vodu. Vařte 10 minut.

2. Mezitím očistěte maso, odblaňte ho, potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ze všech stran opečte v pánvi vhodné do trouby na rozpáleném oleji. Přidejte snítku tymiánu a vložte do trouby předehřáté na 170 °C, pečte 10 minut. Pak panenku vyjměte z pánve a zabalte do alobalu.

3. Ve výpeku v pánvi zpěňte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zbylý tymián, očištěné žampiony nakrájené na plátky a kmín. Přilijte víno a nechte odpařit. Vlijte 200 ml smetany a nechte omáčku zredukovat. Dochuťte solí, pepřem a lžičkou vymačkané citronové šťávy.

4. Do rendlíku s vařeným celerem vlijte zbytek smetany a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

5. Panenku nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou snítkou tymiánu.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty