Bio vepřová panenka na houbách s celerovým pyré
Ingredience
300 g | celeru |
30 g | másla |
sůl | |
pepř | |
150 ml | vody |
600 g | vepřové panenské svíčkové NP Bio |
20 ml | olivového oleje |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
1 | cibule |
250 g | žampionů |
1 | lžička mletého kmínu |
100 ml | bílého vína |
300 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
½ | citronu |
Postup přípravy
1. Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V rendlíku rozehřejte máslo a celer na něm dozlatova orestujte. Osolte, opepřete a přilijte vodu. Vařte 10 minut.
2. Mezitím očistěte maso, odblaňte ho, potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ze všech stran opečte v pánvi vhodné do trouby na rozpáleném oleji. Přidejte snítku tymiánu a vložte do trouby předehřáté na 170 °C, pečte 10 minut. Pak panenku vyjměte z pánve a zabalte do alobalu.
3. Ve výpeku v pánvi zpěňte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zbylý tymián, očištěné žampiony nakrájené na plátky a kmín. Přilijte víno a nechte odpařit. Vlijte 200 ml smetany a nechte omáčku zredukovat. Dochuťte solí, pepřem a lžičkou vymačkané citronové šťávy.
4. Do rendlíku s vařeným celerem vlijte zbytek smetany a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
5. Panenku nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou snítkou tymiánu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY