Znojemský guláš
Znojemský guláš je oblíbenou variací tradičního českého guláše, která vyniká svou výraznou chutí díky kyselým okurkám. Spojení šťavnatého hovězího masa, voňavého koření a jemně nakyslé chuti vytváří harmonii, která potěší každého milovníka domácí kuchyně. Tento recept na znojemský guláš je ideální volbou pro víkendový oběd i slavnostní příležitost – a navíc je snadný na přípravu.

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule 1 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Paprika mletá sladká
- Hovězí zadní 600 g
- Pepř
- Sůl
- Koření guláš
- Česnek 2 strouž.
- Mouka hladká 3 plž
- Knedlík houskový
- Kyselé okurky 6 ks
- Cibule 1 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Paprika mletá sladká
- Hovězí zadní 600 g
- Pepř
- Sůl
- Koření guláš
- Česnek 2 strouž.
- Mouka hladká 3 plž
- Knedlík houskový
- Kyselé okurky 6 ks
Příprava
- 1Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji na oleji zesklovatět. Přidejte maso, chvíli opékejte, pak zaprašte paprikou, promíchejte a krátce osmahněte, přidejte sůl, veškeré koření i česnek a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené.
- 2Duste doměkka, minimálně 45 minut. Pokud je potřeba, podlévejte. Nakonec maso vyjměte, šťávu zaprašte moukou, promíchejte a prohřejte.
- 3Do hrnce vraťte maso, přidejte kolečka okurek a znovu prohřejte. Znojemský guláš podávejte s houskovým knedlíkem. Znojemský guláš je možné ozdobit i kolečky cibule.
- 1Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji na oleji zesklovatět. Přidejte maso, chvíli opékejte, pak zaprašte paprikou, promíchejte a krátce osmahněte, přidejte sůl, veškeré koření i česnek a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené.
- 2Duste doměkka, minimálně 45 minut. Pokud je potřeba, podlévejte. Nakonec maso vyjměte, šťávu zaprašte moukou, promíchejte a prohřejte.
- 3Do hrnce vraťte maso, přidejte kolečka okurek a znovu prohřejte. Znojemský guláš podávejte s houskovým knedlíkem. Znojemský guláš je možné ozdobit i kolečky cibule.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Nejlepší gulášové recepty na jednom místě Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů:- Buřtguláš – rychlý recept plný špekáčků, brambor a koření, ideální na všední den.
- Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky – klasika, která nikdy nezklame. Pomalu dušené maso a výrazná omáčka.
- Chalupářský vepřový guláš – ideální na víkend nebo chalupu, voní tymiánem a domácí pohodou.
- Bramborový guláš – jednoduchý, sytý a oblíbený u dětí i dospělých.
- Guláš z hlívy ústřičné – vegetariánská varianta plná chuti, která potěší i masožravce.
- Segedínský guláš – šťavnaté vepřové maso, kysané zelí a smetana tvoří dokonalou kombinaci.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











