×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečený bulgur s kuřecím masem a hořčičnou omáčkou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Zapečený bulgur s kuřecím masem a hořčičnou omáčkou

Co budete potřebovat

250 g bulguru, promytého
500 ml kuřecího bujónu
1 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, prolisovaný
300 g kuřecích prsních řízků, očištěných, na nudličky
Sůl, pepř
2 lžičky mletého koriandru
180 ml smetany na vaření
1 lžíce hrubozrnné hořčice
5 g másla
100 g cherry rajčat, na poloviny
115 g balkánského sýra, na kostičky
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Bulgur vařte v bujónu 5 minut, odstavte z ohně a nechte odstát. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte česnek a minutu restujte. Přisypte maso, osolte, opepřete, zasypte koriandrem a restujte 5 minut dozlatova. Podlijte smetanou a vmíchejte hořčici. Směs přelijte do zapékací misky vymazané máslem. Přidejte rajčata a balkánský sýr. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut. Posypte petrželkou a podávejte se sklenicí bílého vína.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený bulgur s kuřecím masem a hořčičnou omáčkou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 3 (7)

Co budete potřebovat

250 g bulguru, promytého
500 ml kuřecího bujónu
1 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, prolisovaný
300 g kuřecích prsních řízků, očištěných, na nudličky
Sůl, pepř
2 lžičky mletého koriandru
180 ml smetany na vaření
1 lžíce hrubozrnné hořčice
5 g másla
100 g cherry rajčat, na poloviny
115 g balkánského sýra, na kostičky
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Bulgur vařte v bujónu 5 minut, odstavte z ohně a nechte odstát. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte česnek a minutu restujte. Přisypte maso, osolte, opepřete, zasypte koriandrem a restujte 5 minut dozlatova. Podlijte smetanou a vmíchejte hořčici. Směs přelijte do zapékací misky vymazané máslem. Přidejte rajčata a balkánský sýr. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut. Posypte petrželkou a podávejte se sklenicí bílého vína.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty