
Květák v paprikové krustě

Snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 10 g
- Brambory nové 800 g
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Sůl
- Květák 1 ks
- Vejce 2 ks
- Chilli omáčka sladká 4 plž
- Olej slunečnicový 200 ml
- Strouhanka 300 g
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Jogurt ovčí 2 ks
- Majonéza light 2 plž
- Pepř
- Máslo 10 g
- Brambory nové 800 g
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Sůl
- Květák 1 ks
- Vejce 2 ks
- Chilli omáčka sladká 4 plž
- Olej slunečnicový 200 ml
- Strouhanka 300 g
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Jogurt ovčí 2 ks
- Majonéza light 2 plž
- Pepř
Příprava
- 1Brambory dobře omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce 20 minut. Slijte, vraťte do hrnce, vložte máslo a 1/2 hrsti nasekané petržele. Přiklopte pokličkou, hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo, a nechte stranou.
- 2Během varu brambor rozeberte květák na jednotlivé růžičky a vložte na 5 minut do osolené vroucí vody. Poté sceďte, osolte a nechte lehce vychladnout.
- 3V misce rozšlehejte vejce se sweet chilli omáčkou a v hlubokém talíři promíchejte strouhanku s paprikou.
- 4Květák obalte postupně ve vajíčku a následně ve strouhance. Krátce smažte v rozpálené pánvi s cca 2cm vrstvou oleje nebo ve fritovacích hrnci, stačí 1–2 minuty, paprika se snadno pálí. Nechte okapat na ubrousku.
- 5V misce promíchejte ovčí jogurt, majonézu, zbylou najemno nasekanou petržel, sůl, pepř a lehce posypte červenou paprikou.
- 6Servírujte s brambory a ovčím dresinkem.
- 1Brambory dobře omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce 20 minut. Slijte, vraťte do hrnce, vložte máslo a 1/2 hrsti nasekané petržele. Přiklopte pokličkou, hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo, a nechte stranou.
- 2Během varu brambor rozeberte květák na jednotlivé růžičky a vložte na 5 minut do osolené vroucí vody. Poté sceďte, osolte a nechte lehce vychladnout.
- 3V misce rozšlehejte vejce se sweet chilli omáčkou a v hlubokém talíři promíchejte strouhanku s paprikou.
- 4Květák obalte postupně ve vajíčku a následně ve strouhance. Krátce smažte v rozpálené pánvi s cca 2cm vrstvou oleje nebo ve fritovacích hrnci, stačí 1–2 minuty, paprika se snadno pálí. Nechte okapat na ubrousku.
- 5V misce promíchejte ovčí jogurt, majonézu, zbylou najemno nasekanou petržel, sůl, pepř a lehce posypte červenou paprikou.
- 6Servírujte s brambory a ovčím dresinkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.