×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zabijačkový guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Zabijačkový guláš

Co budete potřebovat

50 g uzeného špeku
4 střední cibule
800 g vepřové plece
500 g laloku s brzlíky
800 g vepřových vnitřností (kousek jazyka, ledvinky, slezina, srdce, játra, mozeček)
2 lžíce sádla
1 lžička drceného kmínu
po 1 lžíci sladké a  pálivé papriky
1 l vývaru
2 stroužky česneku
½ lžičky mletého pepře
2 čajové lžičky soli
1 lžíce sušené majoránky

Jak na to?

Špek a  cibuli nakrájejte nadrobno. Maso pokrájejte na kostky o  velikosti asi 2×2 cm. Jazyk oloupejte, ledvinky rozkrojte, odstraňte tuk, vyřízněte močovody a  důkladně je propláchněte v teplé vodě. Vše i  se slezinou a  srdcem nakrájejte na podobně velké kostky. Játra nejprve důkladně omyjte studenou vodou, odstraňte všechny blány a  také nakrájejte. Máte-li mozeček, nasekejte jej a  ponechte stranou na zahuštění.
Do rozpáleného kastrolu dejte sádlo a  špek. Až se špek vyškvaří, přidejte cibuli. Restujte tak dlouho, až cibule téměř zkaramelizuje a  získá zlatavou barvu. Nyní do kastrolu vložte všechno maso s výjimkou jater. Maso ze všech stran dozlatova opečte, přisypte drcený kmín, obě papriky a  sůl. Zamíchejte a  podlijte vývarem. Vývaru přilévejte jen tak, aby maso maličko koukalo ven. Přiklopte poklicí a  nechte 1 hodinu dusit. Občas promíchejte, případně podlijte.
Poté k masu přidejte játra, rozdrcený česnek a  pepř. Dál vařte již bez pokličky asi 20 minut. Nyní guláš osolte,  vmíchejte nasekaný mozeček a  dalších 10 minut provařte.
Do hotového guláše přidejte ve dlaních promnutou majoránku a  podávejte 
s čerstvým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zabijačkový guláš

Hlavní chod Velmi snadné Česká Bezlepkové Bez laktózy Magazín 1/2017 Počet porcí: 10
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

50 g uzeného špeku
4 střední cibule
800 g vepřové plece
500 g laloku s brzlíky
800 g vepřových vnitřností (kousek jazyka, ledvinky, slezina, srdce, játra, mozeček)
2 lžíce sádla
1 lžička drceného kmínu
po 1 lžíci sladké a  pálivé papriky
1 l vývaru
2 stroužky česneku
½ lžičky mletého pepře
2 čajové lžičky soli
1 lžíce sušené majoránky

Jak na to?

Špek a  cibuli nakrájejte nadrobno. Maso pokrájejte na kostky o  velikosti asi 2×2 cm. Jazyk oloupejte, ledvinky rozkrojte, odstraňte tuk, vyřízněte močovody a  důkladně je propláchněte v teplé vodě. Vše i  se slezinou a  srdcem nakrájejte na podobně velké kostky. Játra nejprve důkladně omyjte studenou vodou, odstraňte všechny blány a  také nakrájejte. Máte-li mozeček, nasekejte jej a  ponechte stranou na zahuštění.
Do rozpáleného kastrolu dejte sádlo a  špek. Až se špek vyškvaří, přidejte cibuli. Restujte tak dlouho, až cibule téměř zkaramelizuje a  získá zlatavou barvu. Nyní do kastrolu vložte všechno maso s výjimkou jater. Maso ze všech stran dozlatova opečte, přisypte drcený kmín, obě papriky a  sůl. Zamíchejte a  podlijte vývarem. Vývaru přilévejte jen tak, aby maso maličko koukalo ven. Přiklopte poklicí a  nechte 1 hodinu dusit. Občas promíchejte, případně podlijte.
Poté k masu přidejte játra, rozdrcený česnek a  pepř. Dál vařte již bez pokličky asi 20 minut. Nyní guláš osolte,  vmíchejte nasekaný mozeček a  dalších 10 minut provařte.
Do hotového guláše přidejte ve dlaních promnutou majoránku a  podávejte 
s čerstvým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty