Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce rumu
150 g rozinek
42 g droždí
400 ml vlažného mléka
200 g krupicového cukru
1 kg hladké mouky
½ lžičky citronové kůry
4 vejce
½ lžičky soli
40 g másla + vrchovatá lžíce
sádla + 4 lžíce slunečnicového oleje
plátky mandlí na posypání

Postup přípravy

Rum přelijte do misky a namočte do něj rozinky, aby alkohol pořádně nasákly. Pusťte se do kvásku: droždí, část vlažného mléka a trochu cukru rozmíchejte a nechte vykvasit. V míse smíchejte mouku, zbylý cukr i mléko, rozinky s rumem, citronovou kůru, tři vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) i olej. Přidejte hotový kvásek a vypracujte těsto. Nechte hodinu kynout. Vykynuté těsto přemístěte na vál, propracujte ho a pak rozdělte na dva díly a vypracujte bochníky. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě třicet minut kynout. Poté je pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte plátky mandlí. Pečte při 180 °C pětatřicet až čtyřicet minut.

Pomohl vám recept?
264hodnocení4

Další videorecepty