
Ta nejlepší velikonoční nádivka

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Příloha
Ingredience
Složení 6 porcí
- Listové těsto 2 ks
- Hrášek mražený 100 g
- Mlynářská žitná veka 1/2 ks
- Rohlík 2 ks
- Uzené maso 200 g
- Gouda bloček 150 g
- Petržel hladkolistá
- Cibulka jarní 1 ks
- Vejce 8 ks
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Sůl
- Pepř
- Jarní bylinky
- Listové těsto 2 ks
- Hrášek mražený 100 g
- Mlynářská žitná veka 1/2 ks
- Rohlík 2 ks
- Uzené maso 200 g
- Gouda bloček 150 g
- Petržel hladkolistá
- Cibulka jarní 1 ks
- Vejce 8 ks
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Sůl
- Pepř
- Jarní bylinky
Příprava
- 1Do rozevírací dortové formy o průměru 24 cm s dnem vyloženým pečicím papírem rozložte 1 listové těsto přes okraj formy. Spařte 100 g mraženého hrášku, vodu slijte a odložte stranou.
- 2Nakrájejte na centimetrové kostičky ½ veky, 2 rohlíky, 200 g uzeného masa a vložte do větší mísy. Přidejte 150 g nastrouhaného sýra, spařený hrášek, nadrobno nasekaný svazek petržele a jarní cibulky a vše dobře promíchejte.
- 3V další míse promíchejte 7 vajec, 200 ml smetany, sůl a pepř, přidejte k první směsi s pečivem a opět vše důkladně promíchejte. Pak směs zarovnejte do dortové formy.
- 4Zbylým listovým těstem přikryjte vrch nádivky, spojte po okrajích a potřete zbylým vajíčkem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut dozlatova. Nádivku ozdobte čerstvými bylinkami a jedlými květy, třeba maceškami.
- 1Do rozevírací dortové formy o průměru 24 cm s dnem vyloženým pečicím papírem rozložte 1 listové těsto přes okraj formy. Spařte 100 g mraženého hrášku, vodu slijte a odložte stranou.
- 2Nakrájejte na centimetrové kostičky ½ veky, 2 rohlíky, 200 g uzeného masa a vložte do větší mísy. Přidejte 150 g nastrouhaného sýra, spařený hrášek, nadrobno nasekaný svazek petržele a jarní cibulky a vše dobře promíchejte.
- 3V další míse promíchejte 7 vajec, 200 ml smetany, sůl a pepř, přidejte k první směsi s pečivem a opět vše důkladně promíchejte. Pak směs zarovnejte do dortové formy.
- 4Zbylým listovým těstem přikryjte vrch nádivky, spojte po okrajích a potřete zbylým vajíčkem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut dozlatova. Nádivku ozdobte čerstvými bylinkami a jedlými květy, třeba maceškami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Do nádivky místo petrželky můžete přidat mladé kopřivy.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.