Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční třená mramorová bábovka
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční třená mramorová bábovka

Tradiční třená mramorová bábovka

Bábovka je nedělní moučník, který si každý zamiloval a zná z kuchyně našich babiček. S třenou bábovkou z Albert magazínu neuděláte chybu.
Tradiční třená mramorová bábovka
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 200 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Mouka polohrubá 400 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Kakao holandské 1 plž
  • Mléko 500 ml
  • Máslo 200 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Mouka polohrubá 400 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Kakao holandské 1 plž
  • Mléko 500 ml
Alergeny
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Žloutky z 5 vajec oddělte od bílků a utřete je s 200 g moučkového cukru a 200 g másla do běla a krémova. Bílky ušlehejte dotuha. Smíchejte 400 g mouky s jedním sáčkem kypřicího prášku a postupně ji vmíchejte ke žloutkové směsi. Vždy část mouky a poté část mléka. Postupně takto střídejte a promíchejte veškeré připravené směsi.
    2
    Nakonec do těsta opatrně zapracujte ušlehané bílky a rozdělte ho na 2 díly (velikosti dvou třetin a jedné třetiny). Do třetinového dílu vmíchejte kakao.
    3
    Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno nalijte polovinu světlé směsi, na ni tmavou a nakonec zbytek světlé.
    4
    Pečte přibližně hodinu v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem. Ať chutná všem členům rodiny.
    1
    Žloutky z 5 vajec oddělte od bílků a utřete je s 200 g moučkového cukru a 200 g másla do běla a krémova. Bílky ušlehejte dotuha. Smíchejte 400 g mouky s jedním sáčkem kypřicího prášku a postupně ji vmíchejte ke žloutkové směsi. Vždy část mouky a poté část mléka. Postupně takto střídejte a promíchejte veškeré připravené směsi.
    2
    Nakonec do těsta opatrně zapracujte ušlehané bílky a rozdělte ho na 2 díly (velikosti dvou třetin a jedné třetiny). Do třetinového dílu vmíchejte kakao.
    3
    Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno nalijte polovinu světlé směsi, na ni tmavou a nakonec zbytek světlé.
    4
    Pečte přibližně hodinu v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem. Ať chutná všem členům rodiny.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Jak udělat třenou bábovku zdravější
      Javorový sirup Nature's Promise Bio může nahradit cukr v bábovce. Máslo můžete vyměnit za rostlinný olej. Ideální je řepkový, který obsahuje vyvážený poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin.
    • Co byste o třené mramorové bábovce měli vědět
      Ani v rámci zdravého životního stylu se nemusíte mramorové bábovky vzdát. Dejte si ji například ke svačině společně s jogurtem a ovocem.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 6 dní

    Od 02.10.2024 do 08.10.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 02.10.2024 do 08.10.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.