×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sněhové pusinky s citronovou pěnou

Další recepty a články

Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky

Sněhové pusinky s citronovou pěnou

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše recepty na sněhové pusinky.

Co budete potřebovat

3 vejce BASIC, bílky a žloutky odděleně
110 g krupicového cukru
2 lžíce citronové kůry
125 ml smetany ke šlehání BASIC
60 ml citronové šťávy
karamelizované citrony
Na vanilkové pusinky:
4 bílky
300 g krupicového cukru
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte cukr a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.

2) Na pěnu dejte žloutky, cukr a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.

3) Mezitím ušlehejte bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.

4) Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sněhové pusinky s citronovou pěnou

Dezert Snadné Česká Cukroví Pečení Magazín 3/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše recepty na sněhové pusinky.

Co budete potřebovat

3 vejce BASIC, bílky a žloutky odděleně
110 g krupicového cukru
2 lžíce citronové kůry
125 ml smetany ke šlehání BASIC
60 ml citronové šťávy
karamelizované citrony
Na vanilkové pusinky:
4 bílky
300 g krupicového cukru
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte cukr a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.

2) Na pěnu dejte žloutky, cukr a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.

3) Mezitím ušlehejte bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.

4) Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky

Inspirujte se podobnými recepty