Sněhové pusinky s citronovou pěnou
Ingredience
3 | vejce BASIC, bílky a žloutky odděleně |
110 g | krupicového cukru |
2 | lžíce citronové kůry |
125 ml | smetany ke šlehání BASIC |
60 ml | citronové šťávy |
karamelizované citrony | |
Na vanilkové pusinky: | |
---|---|
4 | bílky |
300 g | krupicového cukru |
1 | lžíce bílého vinného octa |
1 | lžička vanilkového extraktu |
Postup přípravy
1) Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte cukr a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.
2) Na pěnu dejte žloutky, cukr a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.
3) Mezitím ušlehejte bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.
4) Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY