
Piškotový dort s hroznovým vínem
Receptů na lehké dezerty k odpolední kávě není nikdy dost. Tenhle dortík máte hotový během chvíle a zvládnou ho i začátečníci. A ve zdobení se fantazii meze nekladou – dobře funguje čerstvé lesní ovoce, nasekané oříšky i jedlé květy.

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Narozeniny
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vejce 2 ks
- Sůl
- Cukr moučkový 160 g
- Voda 2 plž
- Mouka hladká 120 g
- Kypřící prášek 1/4 ks
- Vaječný žloutek 2 ks
- Mascarpone 500 g
- Cukr krupicový 50 g
- Vanilkový extrakt 1/2 člž
- Máta
- Bílé víno 250 g
- Hroznové víno tmavé 250 g
- Vejce 2 ks
- Sůl
- Cukr moučkový 160 g
- Voda 2 plž
- Mouka hladká 120 g
- Kypřící prášek 1/4 ks
- Vaječný žloutek 2 ks
- Mascarpone 500 g
- Cukr krupicový 50 g
- Vanilkový extrakt 1/2 člž
- Máta
- Bílé víno 250 g
- Hroznové víno tmavé 250 g
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 200 °C, horní a spodní ohřev. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušlehejte do pěny, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.
- 2Nalijte do vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Nechte vychladnout.
- 3Hroznové víno omyjte a dejte okapat.
- 4Žloutky s cukrem smíchejte v ohnivzdorné misce a šlehejte ve vodní lázni do zhoustnutí. V další míse rozmíchejte mascarpone s aroma a pomalu do něj přidávejte žloutkový krém. Hmotu ještě pečlivě prožeňte šlehačem, aby se ingredience spojily. Vychladlý korpus namažte krémem a vyskládejte na něj pravidelně se střídající hroznové bobule od vnějšího okraje k prostředku. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.
- 1Předehřejte troubu na 200 °C, horní a spodní ohřev. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušlehejte do pěny, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.
- 2Nalijte do vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Nechte vychladnout.
- 3Hroznové víno omyjte a dejte okapat.
- 4Žloutky s cukrem smíchejte v ohnivzdorné misce a šlehejte ve vodní lázni do zhoustnutí. V další míse rozmíchejte mascarpone s aroma a pomalu do něj přidávejte žloutkový krém. Hmotu ještě pečlivě prožeňte šlehačem, aby se ingredience spojily. Vychladlý korpus namažte krémem a vyskládejte na něj pravidelně se střídající hroznové bobule od vnějšího okraje k prostředku. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.