×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
nad 60 minut , Snadné , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Co budu potřebovat

500 g hladké mouky + na poprášení
250 ml mléka
125 g krupicového cukru + 2–3 lžíce do tvarohu
1/2 kostky droždí
3 vejce + 1 žloutek
100 g másla
1 lžičky citronové kůry
1/4 lžičky soli
500 g tvarohu
300 g rybízu
Na drobenku:
140 g hrubé mouky
90 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g másla

Jak na to?

1. Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2. Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, až těsto zdvojnásobilo objem. 3. Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem, posypte rybízem a drobenkou z hrubé mouky, obou cukrů a másla. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bábovičky s citronovým kompotem

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Čokoládová bábovka pro děti

    Moučníky a koláče 45 minut
  • Medová bábovka

    Moučníky a koláče 30 minut