×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky + na poprášení
250 ml mléka
125 g krupicového cukru + 2–3 lžíce do tvarohu
1/2 kostky droždí
3 vejce + 1 žloutek
100 g másla
1 lžičky citronové kůry
1/4 lžičky soli
500 g tvarohu
300 g rybízu
Na drobenku:
140 g hrubé mouky
90 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g másla

Jak na to?

1. Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2. Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, až těsto zdvojnásobilo objem. 3. Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem, posypte rybízem a drobenkou z hrubé mouky, obou cukrů a másla. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (64)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky + na poprášení
250 ml mléka
125 g krupicového cukru + 2–3 lžíce do tvarohu
1/2 kostky droždí
3 vejce + 1 žloutek
100 g másla
1 lžičky citronové kůry
1/4 lžičky soli
500 g tvarohu
300 g rybízu
Na drobenku:
140 g hrubé mouky
90 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g másla

Jak na to?

1. Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2. Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, až těsto zdvojnásobilo objem. 3. Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem, posypte rybízem a drobenkou z hrubé mouky, obou cukrů a másla. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty