×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky + na poprášení
250 ml mléka
125 g krupicového cukru + 2–3 lžíce do tvarohu
1/2 kostky droždí
3 vejce + 1 žloutek
100 g másla
1 lžičky citronové kůry
1/4 lžičky soli
500 g tvarohu
300 g rybízu
Na drobenku:
140 g hrubé mouky
90 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g másla

Jak na to?

1. Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2. Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, až těsto zdvojnásobilo objem. 3. Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem, posypte rybízem a drobenkou z hrubé mouky, obou cukrů a másla. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (85)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky + na poprášení
250 ml mléka
125 g krupicového cukru + 2–3 lžíce do tvarohu
1/2 kostky droždí
3 vejce + 1 žloutek
100 g másla
1 lžičky citronové kůry
1/4 lžičky soli
500 g tvarohu
300 g rybízu
Na drobenku:
140 g hrubé mouky
90 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g másla

Jak na to?

1. Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2. Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, až těsto zdvojnásobilo objem. 3. Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem, posypte rybízem a drobenkou z hrubé mouky, obou cukrů a másla. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty