×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podkrkonošský hubník

Inspirujte se podobnými recepty

Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z...
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z exotického ovoce

Podkrkonošský hubník

Co budete potřebovat

60 g sušených hub
6 housek
1/4 l mléka
2 vejce
60 g hrubé krupice
sůl a pepř
1 cibule
3 lžíce sádla nebo oleje

Jak na to?

Uvařte houby, sceďte je a po vychladnutí pokrájejte na menší kousky.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Housky rozkrájejte na kostičky. V mléce rozšlehejte vejce, nalijte na pokrájené housky a nechte rozmočit. Poté směs rozmíchejte na kaši, přidejte hrubou krupici, houby, sůl, pepř a osmahnutou cibulku. Důkladně promíchejte, pro dosažení tekuté konzistence přilijte trošku mléka.
Pekáč o rozměrech zhruba 40×20 cm vymažte sádlem nebo olejem a nechte ho v troubě rozpálit. Poté do něj vlijte těsto a pečte 30 minut nebo dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podkrkonošský hubník

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 8
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

60 g sušených hub
6 housek
1/4 l mléka
2 vejce
60 g hrubé krupice
sůl a pepř
1 cibule
3 lžíce sádla nebo oleje

Jak na to?

Uvařte houby, sceďte je a po vychladnutí pokrájejte na menší kousky.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Housky rozkrájejte na kostičky. V mléce rozšlehejte vejce, nalijte na pokrájené housky a nechte rozmočit. Poté směs rozmíchejte na kaši, přidejte hrubou krupici, houby, sůl, pepř a osmahnutou cibulku. Důkladně promíchejte, pro dosažení tekuté konzistence přilijte trošku mléka.
Pekáč o rozměrech zhruba 40×20 cm vymažte sádlem nebo olejem a nechte ho v troubě rozpálit. Poté do něj vlijte těsto a pečte 30 minut nebo dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z...
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z exotického ovoce

Inspirujte se podobnými recepty