×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podkrkonošský hubník

Inspirujte se podobnými recepty

Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les

Podkrkonošský hubník

Co budete potřebovat

60 g sušených hub
6 housek
1/4 l mléka
2 vejce
60 g hrubé krupice
sůl a pepř
1 cibule
3 lžíce sádla nebo oleje

Jak na to?

Uvařte houby, sceďte je a po vychladnutí pokrájejte na menší kousky.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Housky rozkrájejte na kostičky. V mléce rozšlehejte vejce, nalijte na pokrájené housky a nechte rozmočit. Poté směs rozmíchejte na kaši, přidejte hrubou krupici, houby, sůl, pepř a osmahnutou cibulku. Důkladně promíchejte, pro dosažení tekuté konzistence přilijte trošku mléka.
Pekáč o rozměrech zhruba 40×20 cm vymažte sádlem nebo olejem a nechte ho v troubě rozpálit. Poté do něj vlijte těsto a pečte 30 minut nebo dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podkrkonošský hubník

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 8
(0)

Co budete potřebovat

60 g sušených hub
6 housek
1/4 l mléka
2 vejce
60 g hrubé krupice
sůl a pepř
1 cibule
3 lžíce sádla nebo oleje

Jak na to?

Uvařte houby, sceďte je a po vychladnutí pokrájejte na menší kousky.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Housky rozkrájejte na kostičky. V mléce rozšlehejte vejce, nalijte na pokrájené housky a nechte rozmočit. Poté směs rozmíchejte na kaši, přidejte hrubou krupici, houby, sůl, pepř a osmahnutou cibulku. Důkladně promíchejte, pro dosažení tekuté konzistence přilijte trošku mléka.
Pekáč o rozměrech zhruba 40×20 cm vymažte sádlem nebo olejem a nechte ho v troubě rozpálit. Poté do něj vlijte těsto a pečte 30 minut nebo dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les

Inspirujte se podobnými recepty