Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySnídaňový slaný koláč s vejci
Albert logoAlbert logo
  • Snídaňový slaný koláč s vejci
Snídaňový slaný koláč s vejci

Snídaňový slaný koláč s vejci

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Francouzská
Vegetariánské
Velikonoce
Snídaně

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Vejce 5 ks
  • Sůl
  • Listové těsto 1 ks
  • Ricotta 100 ml
  • Zakysaná smetana 100 ml
  • Chřest zelený 5 ks
  • Baby špenát 100 g
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Ořechy lískové 1 hrs.
  • Pepř
  • Hrášek mražený 100 g
  • Vejce 5 ks
  • Sůl
  • Listové těsto 1 ks
  • Ricotta 100 ml
  • Zakysaná smetana 100 ml
  • Chřest zelený 5 ks
  • Baby špenát 100 g
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Ořechy lískové 1 hrs.
  • Pepř
  • Hrášek mražený 100 g

Příprava

1
Do misky rozklepněte vejce a rozšlehejte ho se špetkou soli. Listové těsto rozviňte na plech spolu s pečicím papírem. Přeložte půl centimetru na každém okraji směrem dovnitř a zatlačte dolů, aby se vytvořil „ráfek“. Použijte vidličku a píchněte do okraje těsta, aby se střed během pečení nenafoukl. Rozšlehaným vejcem potřete povrch těsta a dejte ho na 15 minut mrazit.
2
Pak základ z listového těsta pečte 15 minut na 190 °C, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé.
3
Zatímco se peče listové těsto, připravte si chřest a hrášek. Odlomte zdřevnatělé konce chřestu. Hrnec s vodou přiveďte k varu a chřest s hráškem blanšírujte ve vroucí vodě po dobu 2–3 minut. Sceďte a dejte vychladnout.
4
V misce smíchejte ricottu se zakysanou smetanou. Směsí potřete téměř celé upečené těsto a rozložte na něj špenát, zelený hrášek a chřest. Každé vejce rozklepněte, oddělte vaječný žloutek od bílku a opatrně rozmístěte žloutky na koláč.
5
Těsto vraťte do trouby a pečte 15 minut na spodní mřížce. Koláč vyndejte, navrch dejte výhonky hrášku a nasekané opražené lískové ořechy. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přejeme, ať vám tento koláč plný jara chutná.
1
Do misky rozklepněte vejce a rozšlehejte ho se špetkou soli. Listové těsto rozviňte na plech spolu s pečicím papírem. Přeložte půl centimetru na každém okraji směrem dovnitř a zatlačte dolů, aby se vytvořil „ráfek“. Použijte vidličku a píchněte do okraje těsta, aby se střed během pečení nenafoukl. Rozšlehaným vejcem potřete povrch těsta a dejte ho na 15 minut mrazit.
2
Pak základ z listového těsta pečte 15 minut na 190 °C, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé.
3
Zatímco se peče listové těsto, připravte si chřest a hrášek. Odlomte zdřevnatělé konce chřestu. Hrnec s vodou přiveďte k varu a chřest s hráškem blanšírujte ve vroucí vodě po dobu 2–3 minut. Sceďte a dejte vychladnout.
4
V misce smíchejte ricottu se zakysanou smetanou. Směsí potřete téměř celé upečené těsto a rozložte na něj špenát, zelený hrášek a chřest. Každé vejce rozklepněte, oddělte vaječný žloutek od bílku a opatrně rozmístěte žloutky na koláč.
5
Těsto vraťte do trouby a pečte 15 minut na spodní mřížce. Koláč vyndejte, navrch dejte výhonky hrášku a nasekané opražené lískové ořechy. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přejeme, ať vám tento koláč plný jara chutná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.