×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pivní guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Pivní guláš

Co budete potřebovat

1 lžíce sádla
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
700 g hovězího masa (nejlépe kližky), nakrájeného na kostky
1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
sůl a čerstvě mletý pepř
2–3 stroužky česneku, drcené
150 g rajčatového protlaku
500 ml hovězího vývaru nebo vody
½ lžičky drceného kmínu
400–500 ml světlého piva
2 krajíce chleba
1 lžíce majoránky
čerstvě nastrouhaný křen,
chleba
nebo knedlíky k podávání

Jak na to?

V hrnci rozpalte sádlo a na mírném plameni na něm opečte dozlatova cibuli. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zaprašte ho paprikou, chvilku osmahněte, přidejte sůl, česnek, protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Přisypte kmín a duste asi hodinu doměkka – podlévejte pivem. Střídku chleba nadrobte do guláše – zahustí se. Na závěr přidejte majoránku.
Guláš na talíři ozdobte křenem. Podávejte s chlebem nebo s knedlíky.
Pivo je ke guláši nezbytné.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pivní guláš

Hlavní chod Snadné Česká Dušení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (37)

Co budete potřebovat

1 lžíce sádla
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
700 g hovězího masa (nejlépe kližky), nakrájeného na kostky
1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
sůl a čerstvě mletý pepř
2–3 stroužky česneku, drcené
150 g rajčatového protlaku
500 ml hovězího vývaru nebo vody
½ lžičky drceného kmínu
400–500 ml světlého piva
2 krajíce chleba
1 lžíce majoránky
čerstvě nastrouhaný křen,
chleba
nebo knedlíky k podávání

Jak na to?

V hrnci rozpalte sádlo a na mírném plameni na něm opečte dozlatova cibuli. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zaprašte ho paprikou, chvilku osmahněte, přidejte sůl, česnek, protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Přisypte kmín a duste asi hodinu doměkka – podlévejte pivem. Střídku chleba nadrobte do guláše – zahustí se. Na závěr přidejte majoránku.
Guláš na talíři ozdobte křenem. Podávejte s chlebem nebo s knedlíky.
Pivo je ke guláši nezbytné.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty