×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pivní guláš
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Dušení ,

Pivní guláš

Co budu potřebovat

1 lžíce sádla
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
700 g hovězího masa (nejlépe kližky), nakrájeného na kostky
1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
sůl a čerstvě mletý pepř
2–3 stroužky česneku, drcené
150 g rajčatového protlaku
500 ml hovězího vývaru nebo vody
½ lžičky drceného kmínu
400–500 ml světlého piva
2 krajíce chleba
1 lžíce majoránky
čerstvě nastrouhaný křen,
chleba
nebo knedlíky k podávání

Jak na to?

V hrnci rozpalte sádlo a na mírném plameni na něm opečte dozlatova cibuli. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zaprašte ho paprikou, chvilku osmahněte, přidejte sůl, česnek, protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Přisypte kmín a duste asi hodinu doměkka – podlévejte pivem. Střídku chleba nadrobte do guláše – zahustí se. Na závěr přidejte majoránku.
Guláš na talíři ozdobte křenem. Podávejte s chlebem nebo s knedlíky.
Pivo je ke guláši nezbytné.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut