
Pečený vývar

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 8 porcí
- Mrkev 3 ks
- Hovězí přední s kostí 1,7 g
- Celer 1/4 ks
- Cibule 2 ks
- Pórek 1 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Pepř celý 15 ks
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Bobkový list 4 ks
- Pepř
- Mléko 500 ml
- Sůl
- Vejce 2 ks
- Cibulka jarní 1 ks
- Mouka hrubá
- Máslo 1 plž
- Mrkev 3 ks
- Hovězí přední s kostí 1,7 g
- Celer 1/4 ks
- Cibule 2 ks
- Pórek 1 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Pepř celý 15 ks
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Bobkový list 4 ks
- Pepř
- Mléko 500 ml
- Sůl
- Vejce 2 ks
- Cibulka jarní 1 ks
- Mouka hrubá
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
- 2Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
- 3Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
- 2Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
- 3Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.