
Kuba
Vyzkoušejte tradiční houbový recept na kubu. Tento pokrm kombinuje kroupy a houby s jemnou chutí česneku a majoránky, což vytváří lahodnou a sytou večeři. Ideální pro milovníky houbových jídel a tradiční české kuchyně.

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Houby sušené 3 hrs.
- Kroupy 300 g
- Sádlo 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Majoránka sušená 3 plž
- Kmín mletý 1 člž
- Cibule 2 ks
- Česnek 5 strouž.
- Houby sušené 3 hrs.
- Kroupy 300 g
- Sádlo 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Majoránka sušená 3 plž
- Kmín mletý 1 člž
- Cibule 2 ks
- Česnek 5 strouž.
Příprava
- 1Houby namočené v mléku pět minut povařte a slijte, kroupy propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.
- 2Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi 5 minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným kroupám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi 20 minut.
- 1Houby namočené v mléku pět minut povařte a slijte, kroupy propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.
- 2Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi 5 minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným kroupám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi 20 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tipy na jednoduché houbové recepty Pokud máte rádi houby, určitě si zamilujete tyto recepty, které využívají jejich bohatou chuť a vůni. Vyzkoušejte například houbové taštičky, které jsou skvělým předkrmem nebo lehkým hlavním jídlem. Pokud máte chuť na něco tradičního, určitě oceníte houbovou omáčku, která se hodí k masu i těstovinám. Pro milovníky pečení je tu houbový štrúdl, který kombinuje křupavé těsto s lahodnou houbovou náplní. Pokud preferujete něco sytějšího, zkuste houbové karbanátky, které jsou skvělou alternativou k masovým pokrmům.
Na Vánoce nebo jiné slavnostní příležitosti se skvěle hodí houbový kuba se škvarky, tradiční český pokrm plný chutí. Pro milovníky polévek je tu bramborová polévka s houbami, bramboračka s houbami, která vás zahřeje v chladných dnech. A pokud máte rádi quiche, určitě vyzkoušejte houbový quiche, který je ideální na oběd nebo večeři. Všechny tyto recepty jsou snadné na přípravu a plné houbové chuti, kterou si zamilujete.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.