
Grilovaný pstruh

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Pstruh celý 4 ks
- Cibule šalotka 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Česnek 5 strouž.
- Tymián čerstvý 8 snít.
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Limetka 2 ks
- Pomeranč 2 ks
- Voda 500 ml
- Kuskus BIO 250 g
- Citron 1 ks
- Olej olivový 6 plž
- Kurkuma 1/2 člž
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Granátové jablko 1/2 ks
- Pstruh celý 4 ks
- Cibule šalotka 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Česnek 5 strouž.
- Tymián čerstvý 8 snít.
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Limetka 2 ks
- Pomeranč 2 ks
- Voda 500 ml
- Kuskus BIO 250 g
- Citron 1 ks
- Olej olivový 6 plž
- Kurkuma 1/2 člž
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
Příprava
- 1Pstruhy omyjte pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete zvenku i zevnitř.
- 2Pstruhy naplňte šalotkou nakrájenou na půlměsíčky, tymiánem a rozmarýnem. Do každé ryby také přidejte pokrájený 1 stroužek česneku a nakonec limety a pomeranče nakrájené na kolečka.
- 3Každého pstruha zakápněte lžící olivového oleje a dejte na gril. Přiklopte a grilujte podle velikosti pstruha 5 až 10 minut z každé strany.
- 4Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku a kurkumu. Společně restujte 1 minutu. Přidejte vodu, kůru z 1 citronu, sůl a přiveďte k varu. Vsypte kuskus, 1 minutu povařte a nechte pod poklicí nabobtnat. Načechrejte vidličkou a vmíchejte šťávu z 1 citronu, granátové jablko a pokrájenou petrželku. Podávejte s grilovaným pstruhem.
- 1Pstruhy omyjte pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete zvenku i zevnitř.
- 2Pstruhy naplňte šalotkou nakrájenou na půlměsíčky, tymiánem a rozmarýnem. Do každé ryby také přidejte pokrájený 1 stroužek česneku a nakonec limety a pomeranče nakrájené na kolečka.
- 3Každého pstruha zakápněte lžící olivového oleje a dejte na gril. Přiklopte a grilujte podle velikosti pstruha 5 až 10 minut z každé strany.
- 4Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku a kurkumu. Společně restujte 1 minutu. Přidejte vodu, kůru z 1 citronu, sůl a přiveďte k varu. Vsypte kuskus, 1 minutu povařte a nechte pod poklicí nabobtnat. Načechrejte vidličkou a vmíchejte šťávu z 1 citronu, granátové jablko a pokrájenou petrželku. Podávejte s grilovaným pstruhem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.