Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaný pstruh
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Pstruh celý 4 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián čerstvý 8 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Limetka 2 ks
  • Pomeranč 2 ks
  • Voda 500 ml
  • Kuskus BIO 250 g
  • Citron 1 ks
  • Olej olivový 6 plž
  • Kurkuma 1/2 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Granátové jablko 1/2 ks
  • Pstruh celý 4 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián čerstvý 8 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Limetka 2 ks
  • Pomeranč 2 ks
  • Voda 500 ml
  • Kuskus BIO 250 g
  • Citron 1 ks
  • Olej olivový 6 plž
  • Kurkuma 1/2 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Pstruhy omyjte pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete zvenku i zevnitř.
2
Pstruhy naplňte šalotkou nakrájenou na půlměsíčky, tymiánem a rozmarýnem. Do každé ryby také přidejte pokrájený 1 stroužek česneku a nakonec limety a pomeranče nakrájené na kolečka.
3
Každého pstruha zakápněte lžící olivového oleje a dejte na gril. Přiklopte a grilujte podle velikosti pstruha 5 až 10 minut z každé strany.
4
Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku a kurkumu. Společně restujte 1 minutu. Přidejte vodu, kůru z 1 citronu, sůl a přiveďte k varu. Vsypte kuskus, 1 minutu povařte a nechte pod poklicí nabobtnat. Načechrejte vidličkou a vmíchejte šťávu z 1 citronu, granátové jablko a pokrájenou petrželku. Podávejte s grilovaným pstruhem.
1
Pstruhy omyjte pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete zvenku i zevnitř.
2
Pstruhy naplňte šalotkou nakrájenou na půlměsíčky, tymiánem a rozmarýnem. Do každé ryby také přidejte pokrájený 1 stroužek česneku a nakonec limety a pomeranče nakrájené na kolečka.
3
Každého pstruha zakápněte lžící olivového oleje a dejte na gril. Přiklopte a grilujte podle velikosti pstruha 5 až 10 minut z každé strany.
4
Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku a kurkumu. Společně restujte 1 minutu. Přidejte vodu, kůru z 1 citronu, sůl a přiveďte k varu. Vsypte kuskus, 1 minutu povařte a nechte pod poklicí nabobtnat. Načechrejte vidličkou a vmíchejte šťávu z 1 citronu, granátové jablko a pokrájenou petrželku. Podávejte s grilovaným pstruhem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.