×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krémová kulajda

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba -...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Krémová kulajda

Co budete potřebovat

hrst čerstvých nebo mražených hříbků
1 lžíce másla
půl lžičky kmínu
4 větší brambory, oloupané, nakrájené na kostičky
nové koření
4 kuličky černého pepře
2 bobkové listy
1 balení zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce octa (podle chuti), sůl
1 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
4 vejce

Jak na to?

1. Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a pak na něm houby pět minut smahněte, zasypte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody. Vhoďte nové koření, pepř, bobkové listy a vařte zhruba dvacet minut. Potom do smetany vmíchejte hladkou mouku, přidejte ji do polévky a krátce prohřejte.
2. Nakonec kulajdu podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte do ní nasekaný kopr. Těsně před podáváním do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen tři čtyři minuty projít varem, pak polévku stáhněte z ohně a nechte vajíčka, aby došla – žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka.
TIP - S vodou ani octem to v kulajdě nepřežeňte – polévka by měla být hustá a naopak nepřekyselená.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémová kulajda

Polévka Velmi snadné Česká Česká kuchyně Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (100)

Co budete potřebovat

hrst čerstvých nebo mražených hříbků
1 lžíce másla
půl lžičky kmínu
4 větší brambory, oloupané, nakrájené na kostičky
nové koření
4 kuličky černého pepře
2 bobkové listy
1 balení zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce octa (podle chuti), sůl
1 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
4 vejce

Jak na to?

1. Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a pak na něm houby pět minut smahněte, zasypte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody. Vhoďte nové koření, pepř, bobkové listy a vařte zhruba dvacet minut. Potom do smetany vmíchejte hladkou mouku, přidejte ji do polévky a krátce prohřejte.
2. Nakonec kulajdu podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte do ní nasekaný kopr. Těsně před podáváním do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen tři čtyři minuty projít varem, pak polévku stáhněte z ohně a nechte vajíčka, aby došla – žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka.
TIP - S vodou ani octem to v kulajdě nepřežeňte – polévka by měla být hustá a naopak nepřekyselená.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Inspirujte se podobnými recepty