Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJátra po tyrolsku
Albert logoAlbert logo
  • Játra po tyrolsku

Játra po tyrolsku

Játra po tyrolsku
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Rakouská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 1 plž
  • Slanina vcelku 100 g
  • Vepřová játra 1 kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Nové koření 2 ks
  • Pepř celý 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Mouka hladká 2,5 plž
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Mléko 500 ml
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Citronová šťáva
  • Brambory
  • Máslo 1 plž
  • Slanina vcelku 100 g
  • Vepřová játra 1 kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Nové koření 2 ks
  • Pepř celý 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice.
2
Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno.
3
Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte.
4
Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
5
Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte.
6
Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky.
7
Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.
1
Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice.
2
Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno.
3
Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte.
4
Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
5
Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte.
6
Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky.
7
Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 4 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.