
Játra po tyrolsku

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Rakouská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 1 plž
- Slanina vcelku 100 g
- Vepřová játra 1 kg
- Sůl
- Pepř
- Petržel 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Celer 1 ks
- Cibule 1 ks
- Olej olivový 1 plž
- Vývar zeleninový 1,5 l
- Nové koření 2 ks
- Pepř celý 2 ks
- Bobkový list 2 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Mouka hladká 2,5 plž
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Mléko 500 ml
- Zakysaná smetana 1 ks
- Citronová šťáva
- Brambory
- Máslo 1 plž
- Slanina vcelku 100 g
- Vepřová játra 1 kg
- Sůl
- Pepř
- Petržel 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Celer 1 ks
- Cibule 1 ks
- Olej olivový 1 plž
- Vývar zeleninový 1,5 l
- Nové koření 2 ks
- Pepř celý 2 ks
- Bobkový list 2 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
Příprava
- 1Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice.
- 2Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno.
- 3Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte.
- 4Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
- 5Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte.
- 6Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky.
- 7Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.
- 1Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice.
- 2Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno.
- 3Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte.
- 4Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
- 5Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte.
- 6Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky.
- 7Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.