ReceptySilný vývar s kapáním
Albert logoAlbert logo
  • Silný vývar s kapáním

Silný vývar s kapáním

Když se tahle staročeská polévka udělá opravdu poctivě, je to dobrota i pastva pro oči. V našem receptu proto najdete návod na silný vývar i postup pro přípravu klasické zavářky, aby byla co nejnadýchanější.
Silný vývar s kapáním
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bez laktózy
Polévka

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Mrkev 2 ks
  • Hovězí polévková směs 600 g
  • Petržel 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Pepř celý 5 ks
  • Sůl
  • Nové koření mleté 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Krupice 8 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Hovězí polévková směs 600 g
  • Petržel 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Pepř celý 5 ks
  • Sůl
  • Nové koření mleté 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Krupice 8 plž

Příprava

  1. 1
    Maso, očistěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a rozkrojenou cibuli a koření zalijte dvěma litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Potom teplotu stáhněte a nechte pod pokličkou vařit při nízké teplotě alespoň tři hodiny. V tlakovém hrnci se doba vaření zkrátí skoro o polovinu. Uvařené maso a zeleninu vylovte a vývar přeceďte.
  2. 2
    Vejce rozšlehejte, osolte a vmíchejte krupičku. Vlijte do polévky přes hrubé struhadlo, aby se vytvořily drobné nočky. Krátce povařte.
  3. 3
    Vraťte do polévky nakrájené maso. Zeleninu z vývaru můžete také použít do polévky nebo si nakrájejte novou. Stačí ji krátce orestovat na másle do změknutí.
  1. 1
    Maso, očistěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a rozkrojenou cibuli a koření zalijte dvěma litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Potom teplotu stáhněte a nechte pod pokličkou vařit při nízké teplotě alespoň tři hodiny. V tlakovém hrnci se doba vaření zkrátí skoro o polovinu. Uvařené maso a zeleninu vylovte a vývar přeceďte.
  2. 2
    Vejce rozšlehejte, osolte a vmíchejte krupičku. Vlijte do polévky přes hrubé struhadlo, aby se vytvořily drobné nočky. Krátce povařte.
  3. 3
    Vraťte do polévky nakrájené maso. Zeleninu z vývaru můžete také použít do polévky nebo si nakrájejte novou. Stačí ji krátce orestovat na másle do změknutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.