Albert logo
  • Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš je symbolem přátelských setkání u ohně, víkendových výletů a rodinných oslav. Tento recept vás provede přípravou poctivého kotlíkového guláše z vepřového masa, cibule, koření a čerstvé zeleniny, vařeného pomalu v kotlíku. Výsledkem je hustá, voňavá a šťavnatá omáčka, která zahřeje a zasytí. Kotlíkový guláš je ideální pro přípravu na táboře, zahradní párty nebo při posezení s přáteli.
Kotlíkový guláš
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Táborák
Léto
Hlavní chod

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cibule 1 kg
  • Česnek 8 strouž.
  • Vepřová krkovice 500 g
  • Vepřová plec 500 g
  • Sádlo 100 g
  • Sůl 1 plž
  • Paprika mletá sladká 4 plž
  • Pepř 1/2 plž
  • Kmín celý 1 plž
  • Brambory 500 g
  • Mrkev 4 ks
  • Paprika mini 4 ks
  • Chléb
  • Cibule 1 kg
  • Česnek 8 strouž.
  • Vepřová krkovice 500 g
  • Vepřová plec 500 g
  • Sádlo 100 g
  • Sůl 1 plž
  • Paprika mletá sladká 4 plž
  • Pepř 1/2 plž
  • Kmín celý 1 plž
  • Brambory 500 g
  • Mrkev 4 ks
  • Paprika mini 4 ks
  • Chléb

Příprava

  1. 1
    Cibuli a česnek nakrájejte najemno, maso asi na třícentimetrové kostky. Na sádle osmahněte cibuli s česnekem a restujte dozlatova.
  2. 2
    Vložte maso a nechte zatáhnout. Zaprašte paprikou, zamíchejte a podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené přesně po okraj. Osolte, opepřete, přidejte kmín a jednu hodinu vařte. Podle potřeby podlévejte.
  3. 3
    Potom nakrájejte brambory a mrkev na kostky, papriky na nudličky. Přidejte k masu a vařte do změknutí brambor.
  4. 4
    Chléb nakrájejte na krajíce, odřízněte kůrky a před dokončením jím kotlíkový guláš zahustěte. Ochutnejte a ještě podle chuti dosolte.
  1. 1
    Cibuli a česnek nakrájejte najemno, maso asi na třícentimetrové kostky. Na sádle osmahněte cibuli s česnekem a restujte dozlatova.
  2. 2
    Vložte maso a nechte zatáhnout. Zaprašte paprikou, zamíchejte a podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené přesně po okraj. Osolte, opepřete, přidejte kmín a jednu hodinu vařte. Podle potřeby podlévejte.
  3. 3
    Potom nakrájejte brambory a mrkev na kostky, papriky na nudličky. Přidejte k masu a vařte do změknutí brambor.
  4. 4
    Chléb nakrájejte na krajíce, odřízněte kůrky a před dokončením jím kotlíkový guláš zahustěte. Ochutnejte a ještě podle chuti dosolte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Nejlepší gulášové recepty na jednom místě
    Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů: Nevybrali jste si? Nevadí, máme pro vás celou sbírku gulášových receptů.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.