Kotlíkový guláš
Kotlíkový guláš je symbolem přátelských setkání u ohně, víkendových výletů a rodinných oslav. Tento recept vás provede přípravou poctivého kotlíkového guláše z vepřového masa, cibule, koření a čerstvé zeleniny, vařeného pomalu v kotlíku. Výsledkem je hustá, voňavá a šťavnatá omáčka, která zahřeje a zasytí. Kotlíkový guláš je ideální pro přípravu na táboře, zahradní párty nebo při posezení s přáteli.

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Táborák
Léto
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Cibule 1 kg
- Česnek 8 strouž.
- Vepřová krkovice 500 g
- Vepřová plec 500 g
- Sádlo 100 g
- Sůl 1 plž
- Paprika mletá sladká 4 plž
- Pepř 1/2 plž
- Kmín celý 1 plž
- Brambory 500 g
- Mrkev 4 ks
- Paprika mini 4 ks
- Chléb
- Cibule 1 kg
- Česnek 8 strouž.
- Vepřová krkovice 500 g
- Vepřová plec 500 g
- Sádlo 100 g
- Sůl 1 plž
- Paprika mletá sladká 4 plž
- Pepř 1/2 plž
- Kmín celý 1 plž
- Brambory 500 g
- Mrkev 4 ks
- Paprika mini 4 ks
- Chléb
Příprava
- 1Cibuli a česnek nakrájejte najemno, maso asi na třícentimetrové kostky. Na sádle osmahněte cibuli s česnekem a restujte dozlatova.
- 2Vložte maso a nechte zatáhnout. Zaprašte paprikou, zamíchejte a podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené přesně po okraj. Osolte, opepřete, přidejte kmín a jednu hodinu vařte. Podle potřeby podlévejte.
- 3Potom nakrájejte brambory a mrkev na kostky, papriky na nudličky. Přidejte k masu a vařte do změknutí brambor.
- 4Chléb nakrájejte na krajíce, odřízněte kůrky a před dokončením jím kotlíkový guláš zahustěte. Ochutnejte a ještě podle chuti dosolte.
- 1Cibuli a česnek nakrájejte najemno, maso asi na třícentimetrové kostky. Na sádle osmahněte cibuli s česnekem a restujte dozlatova.
- 2Vložte maso a nechte zatáhnout. Zaprašte paprikou, zamíchejte a podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené přesně po okraj. Osolte, opepřete, přidejte kmín a jednu hodinu vařte. Podle potřeby podlévejte.
- 3Potom nakrájejte brambory a mrkev na kostky, papriky na nudličky. Přidejte k masu a vařte do změknutí brambor.
- 4Chléb nakrájejte na krajíce, odřízněte kůrky a před dokončením jím kotlíkový guláš zahustěte. Ochutnejte a ještě podle chuti dosolte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Nejlepší gulášové recepty na jednom místě Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů:- Buřtguláš – rychlý recept plný špekáčků, brambor a koření, ideální na všední den.
- Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky – klasika, která nikdy nezklame. Pomalu dušené maso a výrazná omáčka.
- Chalupářský vepřový guláš – ideální na víkend nebo chalupu, voní tymiánem a domácí pohodou.
- Bramborový guláš – jednoduchý, sytý a oblíbený u dětí i dospělých.
- Guláš z hlívy ústřičné – vegetariánská varianta plná chuti, která potěší i masožravce.
- Segedínský guláš – šťavnaté vepřové maso, kysané zelí a smetana tvoří dokonalou kombinaci.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











