Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJelení guláš z kotlíku
Albert logoAlbert logo
  • Jelení guláš z kotlíku
Jelení guláš z kotlíku

Jelení guláš z kotlíku

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Bez laktózy
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Špek 200 g
  • Cibule 800 g
  • Paprika červená 2 ks
  • Jelení maso 1 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Sádlo 350 g
  • Jalovec 6 ks
  • Petržel 2 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Bobkový list 3 ks
  • Kmín mletý 1 plž
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Rajský protlak 170 g
  • Vývar zeleninový 2 l
  • Červené víno 250 ml
  • Mouka hladká 3 plž
  • Voda 200 ml
  • Špek 200 g
  • Cibule 800 g
  • Paprika červená 2 ks
  • Jelení maso 1 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Sádlo 350 g
  • Jalovec 6 ks
  • Petržel 2 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Bobkový list 3 ks
  • Kmín mletý 1 plž
  • Paprika mletá sladká 1 plž

Příprava

1
Špek nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, maso na kostky a česnek oloupejte. Mrkev, celer a petržel oloupejte a pokrájejte na větší kostky.
2
V rozehřátém kotlíku osmahněte na sádle špek. Přisypte nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, veškeré koření krom kmínu a papriky, česnek a osmahněte. Přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte zeleninu, zasypte paprikou a kmínem, dochuťte protlakem a asi minutu opékejte. Podlijte vínem a vařte 5 minut. Vlijte vývar a duste na mírném ohni 1,5 hodiny nebo do změknutí masa, občas promíchejte.
3
V hrnečku promíchejte mouku s 200 ml vody a za stálého míchání přidejte ke guláši. Provařte 5 minut a podávejte s bylinkami a čerstvým chlebem. Podle chuti zasypte chilli papričkou.
1
Špek nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, maso na kostky a česnek oloupejte. Mrkev, celer a petržel oloupejte a pokrájejte na větší kostky.
2
V rozehřátém kotlíku osmahněte na sádle špek. Přisypte nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, veškeré koření krom kmínu a papriky, česnek a osmahněte. Přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte zeleninu, zasypte paprikou a kmínem, dochuťte protlakem a asi minutu opékejte. Podlijte vínem a vařte 5 minut. Vlijte vývar a duste na mírném ohni 1,5 hodiny nebo do změknutí masa, občas promíchejte.
3
V hrnečku promíchejte mouku s 200 ml vody a za stálého míchání přidejte ke guláši. Provařte 5 minut a podávejte s bylinkami a čerstvým chlebem. Podle chuti zasypte chilli papričkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.