×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí na houbách

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Hovězí na houbách

Co budete potřebovat

750 g hovězího zadního
sůl, pepř
slunečnicový olej
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžička kmínu
2–3 hrsti sušených hub
400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce zakysané smetany

Jak na to?

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpalte v širším hrnci, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte plátky masa. Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmíchejte jednu lžíci zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí na houbách

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (86)

Co budete potřebovat

750 g hovězího zadního
sůl, pepř
slunečnicový olej
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžička kmínu
2–3 hrsti sušených hub
400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce zakysané smetany

Jak na to?

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpalte v širším hrnci, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte plátky masa. Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmíchejte jednu lžíci zakysané smetany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty