×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí na houbách

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Hovězí na houbách

Co budete potřebovat

750 g hovězího zadního
sůl, pepř
slunečnicový olej
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžička kmínu
2–3 hrsti sušených hub
400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce zakysané smetany

Jak na to?

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpalte v širším hrnci, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte plátky masa. Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmíchejte jednu lžíci zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí na houbách

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (96)

Co budete potřebovat

750 g hovězího zadního
sůl, pepř
slunečnicový olej
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžička kmínu
2–3 hrsti sušených hub
400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce zakysané smetany

Jak na to?

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpalte v širším hrnci, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte plátky masa. Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmíchejte jednu lžíci zakysané smetany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty