Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

750 g hovězího zadního
sůl, pepř
slunečnicový olej
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžička kmínu
2–3 hrsti sušených hub
400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpalte v širším hrnci, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte plátky masa. Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmíchejte jednu lžíci zakysané smetany.

Pomohl vám recept?
257hodnocení4

Další videorecepty