Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Hovězí guláš

Co budete potřebovat

500 g cibule, nakrájené na polohrubo
6 lžic oleje
50 g rajského protlaku
30 g mleté sladké papriky
sůl, pepř
1 kg hovězího předního bez kosti – kližky, nakrájené na kostky
jíška z 1 lžíce hladké mouky a másla
2–4 stroužky česneku, utřené
majoránka

Jak na to?

Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila. Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny. Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív. Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí guláš

Hlavní chod Náročné Česká Dušení Majoránka Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (217)
Lehký recept na přípravu tradičního guláše s hovězí kližkou, paprikou a česnekem, který zvládne doma každý. Díky pořádné porci cibule v základu nemusíte už guláš nijak zvlášť zahušťovat.

Co budete potřebovat

500 g cibule, nakrájené na polohrubo
6 lžic oleje
50 g rajského protlaku
30 g mleté sladké papriky
sůl, pepř
1 kg hovězího předního bez kosti – kližky, nakrájené na kostky
jíška z 1 lžíce hladké mouky a másla
2–4 stroužky česneku, utřené
majoránka

Jak na to?

Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila. Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny. Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív. Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty