ReceptyPenne s kuřecím ragú a parmazánem
Albert logoAlbert logo
  • Penne s kuřecím ragú a parmazánem

Penne s kuřecím ragú a parmazánem

Penne s kuřecím ragú a parmazánem
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí stehenní řízky 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajský protlak 140 g
  • Bujón kuřecí 300 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno 200 ml
  • Olivy černé 100 g
  • Těstoviny penne 400 g
  • Kapary 40 g
  • Parmazán 40 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Zeleinová směs pro italskou kuchyni Albertova tržnice 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí stehenní řízky 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajský protlak 140 g
  • Bujón kuřecí 300 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno 200 ml
  • Olivy černé 100 g
  • Těstoviny penne 400 g
  • Kapary 40 g
  • Parmazán 40 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Zeleinová směs pro italskou kuchyni Albertova tržnice 400 g

Příprava

1
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Omytých 500 g kuřecích stehenních řízků osolte, opepřete a zprudka opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
2
Do rozehřáté pánve přidejte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku a 400 g zeleninové směsi pro italskou kuchyni. Osolte a restujte přibližně 5 minut.
3
Vmíchejte 140 g rajského protlaku, 100 g nakrájených oliv a hrst omytých lístků rozmarýnu. Do základu vložte opečené maso, podlijte 200 ml bílého vína a nechte lehce odpařit. Připravte kuřecí vývar z 300 ml vody a bujónu, přilijte do pánve, zmírněte plamen a duste 30 minut, dokud maso nezměkne.
4
Přibližně 15 minut před koncem dušení uvařte 400 g těstovin dle návodu na obalu na skus. Slijte je a ponechte stranou. Z omáčky opatrně vyjměte maso, pomocí vidliček ho natrhejte na kousky a vraťte zpět do pánve. Promíchejte ragú s těstovinami a podávejte ozdobené hrstí rozpůlených kaparů, posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou hladkolistou petrželí.
1
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Omytých 500 g kuřecích stehenních řízků osolte, opepřete a zprudka opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
2
Do rozehřáté pánve přidejte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku a 400 g zeleninové směsi pro italskou kuchyni. Osolte a restujte přibližně 5 minut.
3
Vmíchejte 140 g rajského protlaku, 100 g nakrájených oliv a hrst omytých lístků rozmarýnu. Do základu vložte opečené maso, podlijte 200 ml bílého vína a nechte lehce odpařit. Připravte kuřecí vývar z 300 ml vody a bujónu, přilijte do pánve, zmírněte plamen a duste 30 minut, dokud maso nezměkne.
4
Přibližně 15 minut před koncem dušení uvařte 400 g těstovin dle návodu na obalu na skus. Slijte je a ponechte stranou. Z omáčky opatrně vyjměte maso, pomocí vidliček ho natrhejte na kousky a vraťte zpět do pánve. Promíchejte ragú s těstovinami a podávejte ozdobené hrstí rozpůlených kaparů, posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou hladkolistou petrželí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 21.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 4 dny

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 4 dny

Od 21.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 4 dny

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 11 dní

Od 21.05.2025 do 03.06.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.