1
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Omytých 500 g kuřecích stehenních řízků osolte, opepřete a zprudka opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
2
Do rozehřáté pánve přidejte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku a 400 g zeleninové směsi pro italskou kuchyni. Osolte a restujte přibližně 5 minut.
3
Vmíchejte 140 g rajského protlaku, 100 g nakrájených oliv a hrst omytých lístků rozmarýnu. Do základu vložte opečené maso, podlijte 200 ml bílého vína a nechte lehce odpařit. Připravte kuřecí vývar z 300 ml vody a bujónu, přilijte do pánve, zmírněte plamen a duste 30 minut, dokud maso nezměkne.
4
Přibližně 15 minut před koncem dušení uvařte 400 g těstovin dle návodu na obalu na skus. Slijte je a ponechte stranou. Z omáčky opatrně vyjměte maso, pomocí vidliček ho natrhejte na kousky a vraťte zpět do pánve. Promíchejte ragú s těstovinami a podávejte ozdobené hrstí rozpůlených kaparů, posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou hladkolistou petrželí.
1
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Omytých 500 g kuřecích stehenních řízků osolte, opepřete a zprudka opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
2
Do rozehřáté pánve přidejte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku a 400 g zeleninové směsi pro italskou kuchyni. Osolte a restujte přibližně 5 minut.
3
Vmíchejte 140 g rajského protlaku, 100 g nakrájených oliv a hrst omytých lístků rozmarýnu. Do základu vložte opečené maso, podlijte 200 ml bílého vína a nechte lehce odpařit. Připravte kuřecí vývar z 300 ml vody a bujónu, přilijte do pánve, zmírněte plamen a duste 30 minut, dokud maso nezměkne.
4
Přibližně 15 minut před koncem dušení uvařte 400 g těstovin dle návodu na obalu na skus. Slijte je a ponechte stranou. Z omáčky opatrně vyjměte maso, pomocí vidliček ho natrhejte na kousky a vraťte zpět do pánve. Promíchejte ragú s těstovinami a podávejte ozdobené hrstí rozpůlených kaparů, posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou hladkolistou petrželí.