Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g těstovin gigli se sušenými rajčaty AExc
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
3 šalotky
200 g hříbků
400 g hnědých žampionů
1 lžíce tymiánových lístků
240 ml smetany
60 ml kuřecího vývaru
hobliny parmazánu

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a udržujte teplé.
2. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem, vlijte olej, přidejte máslo, najemno nasekané šalotky a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájené houby a tymián a opékejte dalších 5–8 minut. Nakonec do pánve vlijte smetanu a vývar a vařte asi 5 minut, nebo dokud obsah pánve nezhoustne a houby nejsou měkké. Poté do pánve přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a podávejte ozdobené parmazánem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty