×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Gigli s houbami a parmazánem

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba

Gigli s houbami a parmazánem

Co budete potřebovat

400 g těstovin gigli se sušenými rajčaty AExc
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
3 šalotky
200 g hříbků
400 g hnědých žampionů
1 lžíce tymiánových lístků
240 ml smetany
60 ml kuřecího vývaru
hobliny parmazánu

Jak na to?

1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a udržujte teplé.
2. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem, vlijte olej, přidejte máslo, najemno nasekané šalotky a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájené houby a tymián a opékejte dalších 5–8 minut. Nakonec do pánve vlijte smetanu a vývar a vařte asi 5 minut, nebo dokud obsah pánve nezhoustne a houby nejsou měkké. Poté do pánve přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a podávejte ozdobené parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gigli s houbami a parmazánem

Hlavní chod Snadné Italská Houby Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

400 g těstovin gigli se sušenými rajčaty AExc
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
3 šalotky
200 g hříbků
400 g hnědých žampionů
1 lžíce tymiánových lístků
240 ml smetany
60 ml kuřecího vývaru
hobliny parmazánu

Jak na to?

1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a udržujte teplé.
2. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem, vlijte olej, přidejte máslo, najemno nasekané šalotky a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájené houby a tymián a opékejte dalších 5–8 minut. Nakonec do pánve vlijte smetanu a vývar a vařte asi 5 minut, nebo dokud obsah pánve nezhoustne a houby nejsou měkké. Poté do pánve přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a podávejte ozdobené parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba

Inspirujte se podobnými recepty