×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Francouzské brambory

Další recepty a články

Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Francouzské brambory

Co budete potřebovat

750 g–1 kg brambor
máslo
150 g šunkového salámu BASIC
1 cibule
3 vejce BASIC (2 vařená natvrdo)
1 kelímek smetany na vaření BASIC
150 g eidamu 45%
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř BASIC
kyselé okurky BASIC

Jak na to?

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do máslem vymazaného pekáčku – prokládejte je nakrájeným salámem, cibulí, a 2 vejci uvařenými natvrdo, nakrájenými na kostičky. V misce rozkvedlejte zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a obě hořčice. Osolte a opepřete podle chuti a směsí zalijte brambory. Pečte při vyšší teplotě (asi 200 stupňů) dozlatova. Podávejte s kyselými okurkami.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzské brambory

Hlavní chod Snadné Francouzská Brambory Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (35)

Co budete potřebovat

750 g–1 kg brambor
máslo
150 g šunkového salámu BASIC
1 cibule
3 vejce BASIC (2 vařená natvrdo)
1 kelímek smetany na vaření BASIC
150 g eidamu 45%
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř BASIC
kyselé okurky BASIC

Jak na to?

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do máslem vymazaného pekáčku – prokládejte je nakrájeným salámem, cibulí, a 2 vejci uvařenými natvrdo, nakrájenými na kostičky. V misce rozkvedlejte zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a obě hořčice. Osolte a opepřete podle chuti a směsí zalijte brambory. Pečte při vyšší teplotě (asi 200 stupňů) dozlatova. Podávejte s kyselými okurkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Inspirujte se podobnými recepty