Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBrambory zapečené s cibulí a čedarem
Albert logoAlbert logo
  • Brambory zapečené s cibulí a čedarem
Brambory zapečené s cibulí a čedarem

Brambory zapečené s cibulí a čedarem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory 1 kg
  • Cibule 500 g
  • Pepř
  • Cheddar strouhaný 200 g
  • Sůl
  • Petržel 1 ks
  • Máslo 75 g
  • Brambory 1 kg
  • Cibule 500 g
  • Pepř
  • Cheddar strouhaný 200 g
  • Sůl
  • Petržel 1 ks
  • Máslo 75 g

Příprava

1
Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 180°C.
3
Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte.
4
Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem.
5
Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
1
Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 180°C.
3
Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte.
4
Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem.
5
Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    K bramborám servírujte salát z rukoly a polníčku, případně volské oko.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.