
Brambory zapečené s cibulí a čedarem
Milujete sýr? Pak právě pro vás máme nejlepší recept na brambory zapečené s cibulí a čedarem.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory 1 kg
- Cibule 500 g
- Pepř
- Cheddar strouhaný 200 g
- Sůl
- Petržel 1 ks
- Máslo 75 g
- Brambory 1 kg
- Cibule 500 g
- Pepř
- Cheddar strouhaný 200 g
- Sůl
- Petržel 1 ks
- Máslo 75 g
Příprava
- 1Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.
- 2Troubu předehřejte na 180°C.
- 3Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte.
- 4Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem.
- 5Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
- 1Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.
- 2Troubu předehřejte na 180°C.
- 3Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte.
- 4Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem.
- 5Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP K bramborám servírujte salát z rukoly a polníčku, případně volské oko.Více zapečených bramborových receptů Vyzkoušejte ii jé varianty na zapečené bramborové recepty, třeba francouzské brambory, které jsou klasickým pokrmem plným chutí. Určitě vás nadchnou i rychlé a jednoduché zapečené brambory. Pokud preferujete bylinky, zkuste brambory zapečené se sýrem a s tymiánem. A pro ty, kteří hledají něco speciálního, jsou tu plněné pečené brambory, které vás překvapí svou bohatou chutí a plností. Tyto recepty jsou plné inspirace a rozmanitosti.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.