Pečená svatomartinská husa se zelím a knedlíkem
Na svatého Martina možná nepřijde první sníh, ale vypečená pečínka přiletí na stůl určitě. Nezapomeňte na tradici svatomartinské husy, která nesmí chybět na žádné svatomartinské hostině.

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Husa celá 3,5 kg
- Jablko 3 ks
- Švestky 1 hrs.
- Hruška 2 ks
- Zelí červené sterilované 2 ks
- Cukr třtinový 3 plž
- Cibule šalotka 4,5 ks
- Kmín celý
- Červené víno 100 ml
- Brambory 1 kg
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Krupice 50 g
- Mouka hrubá 300 g
- Máslo 2 plž
- Husa celá 3,5 kg
- Jablko 3 ks
- Švestky 1 hrs.
- Hruška 2 ks
- Zelí červené sterilované 2 ks
- Cukr třtinový 3 plž
- Cibule šalotka 4,5 ks
- Kmín celý
- Červené víno 100 ml
- Brambory 1 kg
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Krupice 50 g
- Mouka hrubá 300 g
- Máslo 2 plž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.





