Pečená svatomartinská husa se zelím a knedlíkem
Na svatého Martina možná nepřijde první sníh, ale vypečená pečínka přiletí na stůl určitě. Nezapomeňte na tradici svatomartinské husy, která se předává z generace na generaci a navíc skvěle chutná.

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Husa celá 3,5 kg
- Jablko 3 ks
- Švestky 1 hrs.
- Hruška 2 ks
- Zelí červené sterilované 2 ks
- Cukr třtinový 3 plž
- Cibule šalotka 4,5 ks
- Kmín celý
- Červené víno 100 ml
- Brambory 1 kg
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Krupice 50 g
- Mouka hrubá 300 g
- Máslo 2 plž
- Husa celá 3,5 kg
- Jablko 3 ks
- Švestky 1 hrs.
- Hruška 2 ks
- Zelí červené sterilované 2 ks
- Cukr třtinový 3 plž
- Cibule šalotka 4,5 ks
- Kmín celý
- Červené víno 100 ml
- Brambory 1 kg
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Krupice 50 g
- Mouka hrubá 300 g
- Máslo 2 plž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.