Pečený pstruh s kořenovou zeleninou

Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Pstruh celý 2 ks
- Mrkev 1 svaz.
- Brambory 300 g
- Citron 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Pepř
- Sůl
- Máslo
- Pstruh celý 2 ks
- Mrkev 1 svaz.
- Brambory 300 g
- Citron 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Pepř
- Sůl
- Máslo
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Očištěné brambory nakrájejte i se slupkou na měsíčky. Mrkev rozpulte.
- 3Pstruhy omyjte a nasolte zevnitř i zvenku.
- 4Do břišních dutin každé ryby vložte 1 plátek másla, 2 plátky citronu a 1 snítku rozmarýnu.
- 5Pstruhy dejte na pekáč. Kolem nich rozprostřete zbytek másla a mrkev s bramborami.
- 6Pečte při 180 °C dozlatova asi 25 minut.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Očištěné brambory nakrájejte i se slupkou na měsíčky. Mrkev rozpulte.
- 3Pstruhy omyjte a nasolte zevnitř i zvenku.
- 4Do břišních dutin každé ryby vložte 1 plátek másla, 2 plátky citronu a 1 snítku rozmarýnu.
- 5Pstruhy dejte na pekáč. Kolem nich rozprostřete zbytek másla a mrkev s bramborami.
- 6Pečte při 180 °C dozlatova asi 25 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







