×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketové chlupaté knedlíky s uzeným masem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Cuketové chlupaté knedlíky s uzeným masem

Co budete potřebovat

1 velká cuketa, oloupaná, nahrubo nastrouhaná
sůl
hrubá mouka – o 150 g méně, než je váha cukety (už nastrouhané a vypocené)
1 vejce
1 vrchovatá lžíce dětské krupičky
3 cibule, nakrájené na jemné kroužky
máslo
8 plátku uvařeného uzeného masa

Jak na to?

1. Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, hodně osolte a nechte čtvrt hodiny vypotit. Vymačkejte veškerou vodu a pak cuketu promíchejte s hrubou moukou, vejcem a dětskou krupičkou. Podle chuti osolte.
2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Pomocí dvou lžic vytvořte z cuketové hmoty zkušební knedlík, dejte ho do vody a po čtyřech minutách vyndejte. Pokud je zatažený a pevný, má těsto správnou konzistenci. V případě, že se rozpadá, přidejte hrubou mouku. Vytvarujte knedlíky a uvařte je doměkka. Mezitím si na másle dozlatova osmažte cibulku. Knedlíky servírujte zasypané cibulkou a s plátky uzeného.
TIP - Když cuketu – nastrouhanou a vypocenou (cca 300 g) – smícháte s 50 g nastrouhaného sýru, 2 vejci prošlehanými s 200 ml mléka, solí podle chuti a 100 g polohrubé mouky, získáte hustší těstíčko na placičky. Ty už pak jen z obou stran osmažíte na oleji.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketové chlupaté knedlíky s uzeným masem

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

1 velká cuketa, oloupaná, nahrubo nastrouhaná
sůl
hrubá mouka – o 150 g méně, než je váha cukety (už nastrouhané a vypocené)
1 vejce
1 vrchovatá lžíce dětské krupičky
3 cibule, nakrájené na jemné kroužky
máslo
8 plátku uvařeného uzeného masa

Jak na to?

1. Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, hodně osolte a nechte čtvrt hodiny vypotit. Vymačkejte veškerou vodu a pak cuketu promíchejte s hrubou moukou, vejcem a dětskou krupičkou. Podle chuti osolte.
2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Pomocí dvou lžic vytvořte z cuketové hmoty zkušební knedlík, dejte ho do vody a po čtyřech minutách vyndejte. Pokud je zatažený a pevný, má těsto správnou konzistenci. V případě, že se rozpadá, přidejte hrubou mouku. Vytvarujte knedlíky a uvařte je doměkka. Mezitím si na másle dozlatova osmažte cibulku. Knedlíky servírujte zasypané cibulkou a s plátky uzeného.
TIP - Když cuketu – nastrouhanou a vypocenou (cca 300 g) – smícháte s 50 g nastrouhaného sýru, 2 vejci prošlehanými s 200 ml mléka, solí podle chuti a 100 g polohrubé mouky, získáte hustší těstíčko na placičky. Ty už pak jen z obou stran osmažíte na oleji.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty