
Gnocchi se špenátem a vepřovou panenkou

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vejce 1 ks
- Mouka hladká 200 g
- Brambory typu C 700 g
- Sůl
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Pepř 1/2 plž
- Olej olivový
- Česnek 2 strouž.
- Baby špenát 200 g
- Cibule 1 ks
- Vejce 1 ks
- Mouka hladká 200 g
- Brambory typu C 700 g
- Sůl
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Pepř 1/2 plž
- Olej olivový
- Česnek 2 strouž.
- Baby špenát 200 g
- Cibule 1 ks
Příprava
- 1Brambory uvařte ve slupce a ještě horké oloupejte. Nastrouhejte je najemno nebo prolisujte. Na pracovní ploše udělejte do bramborové hromádky důlek, vlijte rozšlehané vejce, přidejte část mouky a začněte zpracovávat těsto. Mouku přidávejte postupně, možná nespotřebujete všechnu, nebo naopak budete muset přidat, záleží na kvalitě brambor. Mouky nepřidávejte zbytečně moc, měli byste získat nelepivé těsto, které je tvárné a dobře drží pohromadě.
- 2Těsto rozdělte na několik částí. Z nich postupně na lehce pomoučněné ploše vyválejte válečky o průměru asi 1,5 cm. Ty krájejte asi na dvoucentimetrové kousky, které tvarujte pomocí vidličky. Noky vařte postupně v několika dávkách v dostatečném množství osolené vody, dvě minuty jim budou stačit. Hotové kousky vylovte děrovanou naběračkou.
- 3Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná. Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
- 4Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová. Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
- 5Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.
- 1Brambory uvařte ve slupce a ještě horké oloupejte. Nastrouhejte je najemno nebo prolisujte. Na pracovní ploše udělejte do bramborové hromádky důlek, vlijte rozšlehané vejce, přidejte část mouky a začněte zpracovávat těsto. Mouku přidávejte postupně, možná nespotřebujete všechnu, nebo naopak budete muset přidat, záleží na kvalitě brambor. Mouky nepřidávejte zbytečně moc, měli byste získat nelepivé těsto, které je tvárné a dobře drží pohromadě.
- 2Těsto rozdělte na několik částí. Z nich postupně na lehce pomoučněné ploše vyválejte válečky o průměru asi 1,5 cm. Ty krájejte asi na dvoucentimetrové kousky, které tvarujte pomocí vidličky. Noky vařte postupně v několika dávkách v dostatečném množství osolené vody, dvě minuty jim budou stačit. Hotové kousky vylovte děrovanou naběračkou.
- 3Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná. Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
- 4Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová. Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
- 5Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.