Pravá anglická snídaně

Snadné
16-30 minut
4/5
Anglická
Brunch
Snídaně
Ingredience
Složení 4 porce
- Klobása 4 ks
- Žampiony hnědé 8 ks
- Anglická slanina plátky 8 plát.
- Olej olivový
- Rajčata cherry 24 ks
- Slanina vcelku 200 g
- Chléb 4 ks
- Olej slunečnicový 1 plž
- Džus pomerančový
- Cibule 1 ks
- Vejce 4 ks
- Hořčice dijonská 1 člž
- Kečup 2 člž
- Cukr tmavý 1 plž
- Javorový sirup 2 plž
- Worcesterová omáčka 1 člž
- Vývar kuřecí 125 ml
- Rajský protlak 250 ml
- Sůl
- Fazole červené sterilované 480 g
- Pepř
- Klobása 4 ks
- Žampiony hnědé 8 ks
- Anglická slanina plátky 8 plát.
- Olej olivový
- Rajčata cherry 24 ks
- Slanina vcelku 200 g
- Chléb 4 ks
- Olej slunečnicový 1 plž
- Džus pomerančový
- Cibule 1 ks
- Vejce 4 ks
- Hořčice dijonská 1 člž
- Kečup 2 člž
- Cukr tmavý 1 plž
- Javorový sirup 2 plž
Příprava
- 1Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět.
- 2Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout.
- 3Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
- 4Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte.
- 5Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava.
- 6Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.
- 1Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět.
- 2Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout.
- 3Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
- 4Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte.
- 5Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava.
- 6Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











