×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketová pomazánka

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Cuketová pomazánka

Co budete potřebovat

4 cukety, nakrájené na kostky
1 lžíce olivového oleje
2–3 lžičky bílého pepře
1 lžička drceného fenyklu
sůl
250 g sýru ricotta
3 šalotky, nakrájené najemno
1 lžíce dijonské hořčice
hrstka čerstvé petrželky
hrstka máty
4 krajíce čerstvého celozrnného chleba

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová pomazánka

Svačina Velmi snadné Máta , Petržel kadeřavá Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

4 cukety, nakrájené na kostky
1 lžíce olivového oleje
2–3 lžičky bílého pepře
1 lžička drceného fenyklu
sůl
250 g sýru ricotta
3 šalotky, nakrájené najemno
1 lžíce dijonské hořčice
hrstka čerstvé petrželky
hrstka máty
4 krajíce čerstvého celozrnného chleba

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty