Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 cukety, nakrájené na kostky
1 lžíce olivového oleje
2–3 lžičky bílého pepře
1 lžička drceného fenyklu
sůl
250 g sýru ricotta
3 šalotky, nakrájené najemno
1 lžíce dijonské hořčice
hrstka čerstvé petrželky
hrstka máty
4 krajíce čerstvého celozrnného chleba

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty