Cuketová pomazánka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Cuketová pomazánka
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio