×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cuketová pomazánka

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro...
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Cuketová pomazánka

Co budete potřebovat

4 cukety, nakrájené na kostky
1 lžíce olivového oleje
2–3 lžičky bílého pepře
1 lžička drceného fenyklu
sůl
250 g sýru ricotta
3 šalotky, nakrájené najemno
1 lžíce dijonské hořčice
hrstka čerstvé petrželky
hrstka máty
4 krajíce čerstvého celozrnného chleba

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová pomazánka

Svačina Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

4 cukety, nakrájené na kostky
1 lžíce olivového oleje
2–3 lžičky bílého pepře
1 lžička drceného fenyklu
sůl
250 g sýru ricotta
3 šalotky, nakrájené najemno
1 lžíce dijonské hořčice
hrstka čerstvé petrželky
hrstka máty
4 krajíce čerstvého celozrnného chleba

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Inspirujte se podobnými recepty