×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cuketová pomazánka

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny

Cuketová pomazánka

Co budete potřebovat

4 cukety, nakrájené na kostky
1 lžíce olivového oleje
2–3 lžičky bílého pepře
1 lžička drceného fenyklu
sůl
250 g sýru ricotta
3 šalotky, nakrájené najemno
1 lžíce dijonské hořčice
hrstka čerstvé petrželky
hrstka máty
4 krajíce čerstvého celozrnného chleba

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová pomazánka

Svačina Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

4 cukety, nakrájené na kostky
1 lžíce olivového oleje
2–3 lžičky bílého pepře
1 lžička drceného fenyklu
sůl
250 g sýru ricotta
3 šalotky, nakrájené najemno
1 lžíce dijonské hořčice
hrstka čerstvé petrželky
hrstka máty
4 krajíce čerstvého celozrnného chleba

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Odkrojte od každé cukety obě špičky. Cukety rozřízněte podélně na čtvrtiny a pak nakrájejte příčně na kousky. Rozprostřete je na plech, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte a posypte fenyklem – množství záleží na vaší chuti. Pečte, až cuketa začne zlátnout, trvá to 18–20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Zatím smíchejte v misce ricottu s hořčicí a šalotkou. Nakrájejte petrželku a mátu. Opečte v toustovači nebo nasucho v troubě 4 krajíce chleba, namažte je ricottovou směsí, posypte bylinkami, na ně navrstvěte pečenou cuketu, kterou také ozdobte bylinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny

Inspirujte se podobnými recepty