Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečené palačinky crespelle alla fiorentina
Albert logoAlbert logo
  • Zapečené palačinky crespelle alla fiorentina

Zapečené palačinky crespelle alla fiorentina

Italové dělají vánoční crespelle den předem, aby se chutě v pokrmu do druhého dne pěkně rozložily.
Zapečené palačinky crespelle alla fiorentina
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 10 g
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 400 ml
  • Mouka hladká 120 g
  • Baby špenát 500 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Ricotta 400 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Parmazán 200 g
  • Rajský protlak 250 g
  • Muškátový oříšek
  • Máslo 10 g
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 400 ml
  • Mouka hladká 120 g
  • Baby špenát 500 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Ricotta 400 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Parmazán 200 g
  • Rajský protlak 250 g
  • Muškátový oříšek

Příprava

1
Na palačinkové těsto vyšlehejte v míse 3 vejce, 100 g mouky, špetku soli a 300 ml mléka. Odložte do lednice.
2
Špenát nasekejte nahrubo, oloupaný česnek najemno.
3
V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a vsypte česnek. Orestujte a přidejte špenát. Po 2 minutách odstavte. Vmíchejte ricottu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, zbylé vejce, muškátový oříšek a sůl.
4
Mělkou pánev vytřete olejem a usmažte z připraveného těsta 8 palačinek.
5
Na bešamel v kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte mouku a 3 minuty opékejte. Podlijte mlékem a za stálého míchání vařte 2 minuty do zhoustnutí.
6
Palačinky postupně plňte špenátem a přeložené na čtvrtiny vkládejte do kulaté zapékací nádoby. Přelijte bešamelem, rajčatovým pyré a zasypte nastrouhaným parmazánem. Stejně opakujte druhou vrstvu.
7
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
1
Na palačinkové těsto vyšlehejte v míse 3 vejce, 100 g mouky, špetku soli a 300 ml mléka. Odložte do lednice.
2
Špenát nasekejte nahrubo, oloupaný česnek najemno.
3
V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a vsypte česnek. Orestujte a přidejte špenát. Po 2 minutách odstavte. Vmíchejte ricottu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, zbylé vejce, muškátový oříšek a sůl.
4
Mělkou pánev vytřete olejem a usmažte z připraveného těsta 8 palačinek.
5
Na bešamel v kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte mouku a 3 minuty opékejte. Podlijte mlékem a za stálého míchání vařte 2 minuty do zhoustnutí.
6
Palačinky postupně plňte špenátem a přeložené na čtvrtiny vkládejte do kulaté zapékací nádoby. Přelijte bešamelem, rajčatovým pyré a zasypte nastrouhaným parmazánem. Stejně opakujte druhou vrstvu.
7
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.