×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočkový dhál

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Čočkový dhál

Co budete potřebovat

1 cibule
2 stroužky česneku
10 g čerstvého zázvoru
3 lžíce rostlinného oleje
1 bobkový list
1 chilli paprička
1 lžíce žlutého kari
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
1 plechovka krájených rajčat
400 ml kokosového mléka
200 ml vody
200 g červené čočky
200 g rýže basmati
sůl
hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujte.
Vmíchejte rajčata, zalijte kokosovým mlékem a vodou, vsypte propláchnutou čočku a na mírném ohni vařte do změknutí. Případně podlijte ještě trochou vody, pokud by směs příliš zhoustla.
Rýži uvařte podle návodu.
Ke konci z dhálu vyndejte bobkový list, dle chuti osolte.
Podávejte s vařenou rýží posypané čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočkový dhál

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Indická kuchyně , Rajče , Chilli paprička Magazín 9/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (27)
Jeden z nejtypičtějších indických pokrmů se nazývá dhál. Jeho základem jsou luštěniny, především čočka. Má konzistenci polévky až kaše a nádherně voní.

Co budete potřebovat

1 cibule
2 stroužky česneku
10 g čerstvého zázvoru
3 lžíce rostlinného oleje
1 bobkový list
1 chilli paprička
1 lžíce žlutého kari
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
1 plechovka krájených rajčat
400 ml kokosového mléka
200 ml vody
200 g červené čočky
200 g rýže basmati
sůl
hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujte.
Vmíchejte rajčata, zalijte kokosovým mlékem a vodou, vsypte propláchnutou čočku a na mírném ohni vařte do změknutí. Případně podlijte ještě trochou vody, pokud by směs příliš zhoustla.
Rýži uvařte podle návodu.
Ke konci z dhálu vyndejte bobkový list, dle chuti osolte.
Podávejte s vařenou rýží posypané čerstvým koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty