×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočkový dhál

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Čočkový dhál

Co budete potřebovat

1 cibule
2 stroužky česneku
10 g čerstvého zázvoru
3 lžíce rostlinného oleje
1 bobkový list
1 chilli paprička
1 lžíce žlutého kari
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
1 plechovka krájených rajčat
400 ml kokosového mléka
200 ml vody
200 g červené čočky
200 g rýže basmati
sůl
hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujte.
Vmíchejte rajčata, zalijte kokosovým mlékem a vodou, vsypte propláchnutou čočku a na mírném ohni vařte do změknutí. Případně podlijte ještě trochou vody, pokud by směs příliš zhoustla.
Rýži uvařte podle návodu.
Ke konci z dhálu vyndejte bobkový list, dle chuti osolte.
Podávejte s vařenou rýží posypané čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočkový dhál

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Indická kuchyně Magazín 9/2018
Průměrné hodnocení 4 (8)
Jeden z nejtypičtějších indických pokrmů se nazývá dhál. Jeho základem jsou luštěniny, především čočka. Má konzistenci polévky až kaše a nádherně voní.

Co budete potřebovat

1 cibule
2 stroužky česneku
10 g čerstvého zázvoru
3 lžíce rostlinného oleje
1 bobkový list
1 chilli paprička
1 lžíce žlutého kari
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
1 plechovka krájených rajčat
400 ml kokosového mléka
200 ml vody
200 g červené čočky
200 g rýže basmati
sůl
hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujte.
Vmíchejte rajčata, zalijte kokosovým mlékem a vodou, vsypte propláchnutou čočku a na mírném ohni vařte do změknutí. Případně podlijte ještě trochou vody, pokud by směs příliš zhoustla.
Rýži uvařte podle návodu.
Ke konci z dhálu vyndejte bobkový list, dle chuti osolte.
Podávejte s vařenou rýží posypané čerstvým koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Inspirujte se podobnými recepty