
Čočkový dhál
Jeden z nejtypičtějších indických pokrmů se nazývá dhál. Jeho základem jsou luštěniny, především čočka. Má konzistenci polévky až kaše a nádherně voní.
Ingredience
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
10 g | čerstvého zázvoru |
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | bobkový list |
1 | chilli paprička |
1 | lžíce žlutého kari |
1 | lžička mletého římského kmínu |
½ | lžičky mletého koriandru |
1 | plechovka krájených rajčat |
400 ml | kokosového mléka |
200 ml | vody |
200 g | červené čočky |
200 g | rýže basmati |
sůl | |
hrst čerstvého koriandru |
Postup přípravy
Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujte.
Vmíchejte rajčata, zalijte kokosovým mlékem a vodou, vsypte propláchnutou čočku a na mírném ohni vařte do změknutí. Případně podlijte ještě trochou vody, pokud by směs příliš zhoustla.
Rýži uvařte podle návodu.
Ke konci z dhálu vyndejte bobkový list, dle chuti osolte.
Podávejte s vařenou rýží posypané čerstvým koriandrem.
Pomohl vám recept?
302hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod