Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čočkový dhál

Čočkový dhál

Jeden z nejtypičtějších indických pokrmů se nazývá dhál. Jeho základem jsou luštěniny, především čočka. Má konzistenci polévky až kaše a nádherně voní.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
10 g čerstvého zázvoru
3 lžíce rostlinného oleje
1 bobkový list
1 chilli paprička
1 lžíce žlutého kari
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
1 plechovka krájených rajčat
400 ml kokosového mléka
200 ml vody
200 g červené čočky
200 g rýže basmati
sůl
hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy

Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujte.
Vmíchejte rajčata, zalijte kokosovým mlékem a vodou, vsypte propláchnutou čočku a na mírném ohni vařte do změknutí. Případně podlijte ještě trochou vody, pokud by směs příliš zhoustla.
Rýži uvařte podle návodu.
Ke konci z dhálu vyndejte bobkový list, dle chuti osolte.
Podávejte s vařenou rýží posypané čerstvým koriandrem.

Pomohl vám recept?
302hodnocení4

Další videorecepty