
Pálivé chili con carne s rajčaty a limetkou
Chilli můžete podávat s tortillami, rýží nebo pšeničnými plackami.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej slunečnicový 2 plž
- Cibule 2 ks
- Kari mleté 1 člž
- Skořice mletá 1 člž
- Fazole červené sterilované 2 ks
- Chilli mleté 1 člž
- Rajče 3 ks
- Rajský protlak 125 g
- Voda 300 ml
- Kukuřice sterilovaná 1/2 ks
- Limetková šťáva 1/2 ks
- Sůl
- Jogurt bílý 150 g
- Koriandr čerstvý 2 snít.
- Pepř
- Olej slunečnicový 2 plž
- Cibule 2 ks
- Kari mleté 1 člž
- Skořice mletá 1 člž
- Fazole červené sterilované 2 ks
- Chilli mleté 1 člž
- Rajče 3 ks
- Rajský protlak 125 g
- Voda 300 ml
- Kukuřice sterilovaná 1/2 ks
- Limetková šťáva 1/2 ks
- Sůl
- Jogurt bílý 150 g
- Koriandr čerstvý 2 snít.
- Pepř
Příprava
- 1Nadrobno nakrájené cibule orestujte na oleji. Až zesklovatí, přidejte skořici, kari a chilli. Jakmile se směs rozvoní, přidejte pokrájená rajčata a krátce poduste.
- 2Přimíchejte fazole, rajčatový protlak, vodu, kukuřici a vařte 10 minut. Pak dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Servírujte s jogurtem a koriandrem.
- 1Nadrobno nakrájené cibule orestujte na oleji. Až zesklovatí, přidejte skořici, kari a chilli. Jakmile se směs rozvoní, přidejte pokrájená rajčata a krátce poduste.
- 2Přimíchejte fazole, rajčatový protlak, vodu, kukuřici a vařte 10 minut. Pak dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Servírujte s jogurtem a koriandrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.