×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cizrna na paprice za pár minut

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Zelňáky
Zelňáky
Zelňáky
Zelňáky

Cizrna na paprice za pár minut

Co budete potřebovat

200 g sušené cizrny ABio
1 lžička sušené majoránky
1–2 lžíce olivového oleje
2 větší cibule nakrájené najemno
1 lžíce sladké papriky + sůl
1 větší pórek, nakrájený našikmo
1 balení smetany nebo sójové smetany
šťáva z citronu ABio k dochucení

Jak na to?

  1. Cizrnu propláchněte a namočte přes noc. Namáčecí vodu před vařením slijte, zbavíte se tím většiny látek, které nadýmají, a cizrnu zalijte zhruba litrem vody. Přidejte majoránku a dejte vařit do papiňáku.
  2. Po uvedení do varu natlakujte a vařte cca 35–40 minut. Luštěniny vařené v tlaku mají krémovější chuť a jsou lépe stravitelné. Uvařenou cizrnu sceďte, ale zhruba půl litru vývaru z jejího vaření nechte na omáčku. 
  3. Ve větším kastrolu na oleji orestujte cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Pozor, papriku neopékejte dlouho, aby nezhořkla. Přilijte vývar s cca polovinou uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujte na hodně hustou kaši.
  4. Propasírujte ji přes síto, vraťte do hrnce, přidejte zbývající nerozmixovanou cizrnu, pórek a společně krátce povařte.
  5. Nakonec zalijte smetanou, dochuťte solí a citronovou šťávou a krátce prohřejte.




Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrna na paprice za pár minut

Snadné Orientální Cizrna , Majoránka Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (266)

Co budete potřebovat

200 g sušené cizrny ABio
1 lžička sušené majoránky
1–2 lžíce olivového oleje
2 větší cibule nakrájené najemno
1 lžíce sladké papriky + sůl
1 větší pórek, nakrájený našikmo
1 balení smetany nebo sójové smetany
šťáva z citronu ABio k dochucení

Jak na to?

  1. Cizrnu propláchněte a namočte přes noc. Namáčecí vodu před vařením slijte, zbavíte se tím většiny látek, které nadýmají, a cizrnu zalijte zhruba litrem vody. Přidejte majoránku a dejte vařit do papiňáku.
  2. Po uvedení do varu natlakujte a vařte cca 35–40 minut. Luštěniny vařené v tlaku mají krémovější chuť a jsou lépe stravitelné. Uvařenou cizrnu sceďte, ale zhruba půl litru vývaru z jejího vaření nechte na omáčku. 
  3. Ve větším kastrolu na oleji orestujte cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Pozor, papriku neopékejte dlouho, aby nezhořkla. Přilijte vývar s cca polovinou uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujte na hodně hustou kaši.
  4. Propasírujte ji přes síto, vraťte do hrnce, přidejte zbývající nerozmixovanou cizrnu, pórek a společně krátce povařte.
  5. Nakonec zalijte smetanou, dochuťte solí a citronovou šťávou a krátce prohřejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Zelňáky
Zelňáky
Zelňáky
Zelňáky

Inspirujte se podobnými recepty