×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cizrna na paprice za pár minut

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové...
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Rajčatová polévka s cizrnou
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s cizrnou
Rajčatová polévka s cizrnou

Cizrna na paprice za pár minut

Co budete potřebovat

200 g sušené cizrny ABio
1 lžička sušené majoránky
1–2 lžíce olivového oleje
2 větší cibule nakrájené najemno
1 lžíce sladké papriky + sůl
1 větší pórek, nakrájený našikmo
1 balení smetany nebo sójové smetany
šťáva z citronu ABio k dochucení

Jak na to?

  1. Cizrnu propláchněte a namočte přes noc. Namáčecí vodu před vařením slijte, zbavíte se tím většiny látek, které nadýmají, a cizrnu zalijte zhruba litrem vody. Přidejte majoránku a dejte vařit do papiňáku.
  2. Po uvedení do varu natlakujte a vařte cca 35–40 minut. Luštěniny vařené v tlaku mají krémovější chuť a jsou lépe stravitelné. Uvařenou cizrnu sceďte, ale zhruba půl litru vývaru z jejího vaření nechte na omáčku. 
  3. Ve větším kastrolu na oleji orestujte cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Pozor, papriku neopékejte dlouho, aby nezhořkla. Přilijte vývar s cca polovinou uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujte na hodně hustou kaši.
  4. Propasírujte ji přes síto, vraťte do hrnce, přidejte zbývající nerozmixovanou cizrnu, pórek a společně krátce povařte.
  5. Nakonec zalijte smetanou, dochuťte solí a citronovou šťávou a krátce prohřejte.




Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrna na paprice za pár minut

Snadné Orientální Cizrna Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (224)

Co budete potřebovat

200 g sušené cizrny ABio
1 lžička sušené majoránky
1–2 lžíce olivového oleje
2 větší cibule nakrájené najemno
1 lžíce sladké papriky + sůl
1 větší pórek, nakrájený našikmo
1 balení smetany nebo sójové smetany
šťáva z citronu ABio k dochucení

Jak na to?

  1. Cizrnu propláchněte a namočte přes noc. Namáčecí vodu před vařením slijte, zbavíte se tím většiny látek, které nadýmají, a cizrnu zalijte zhruba litrem vody. Přidejte majoránku a dejte vařit do papiňáku.
  2. Po uvedení do varu natlakujte a vařte cca 35–40 minut. Luštěniny vařené v tlaku mají krémovější chuť a jsou lépe stravitelné. Uvařenou cizrnu sceďte, ale zhruba půl litru vývaru z jejího vaření nechte na omáčku. 
  3. Ve větším kastrolu na oleji orestujte cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Pozor, papriku neopékejte dlouho, aby nezhořkla. Přilijte vývar s cca polovinou uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujte na hodně hustou kaši.
  4. Propasírujte ji přes síto, vraťte do hrnce, přidejte zbývající nerozmixovanou cizrnu, pórek a společně krátce povařte.
  5. Nakonec zalijte smetanou, dochuťte solí a citronovou šťávou a krátce prohřejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Rajčatová polévka s cizrnou
Rajčatová polévka s cizrnou
Rajčatová polévka s cizrnou
Rajčatová polévka s cizrnou

Inspirujte se podobnými recepty