Babiččina bramboračka se sušenými hříbky
Bramborová polévka s vůní sušených hub vás přenese do babiččiny kuchyně, která voněla po majoránce. Bramboračka se sušenými hříbky je dokonalá večeře či oběd, který zahřeje v chladných dnech.

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 50 g
- Mrkev 2 ks
- Celer 1 ks
- Cibule 1 ks
- Petržel 1 ks
- Brambory 4 ks
- Bujón zeleninový 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Houby sušené 2 hrs.
- Majoránka sušená 1 hrs.
- Mouka hladká 50 g
- Vejce 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Máslo 50 g
- Mrkev 2 ks
- Celer 1 ks
- Cibule 1 ks
- Petržel 1 ks
- Brambory 4 ks
- Bujón zeleninový 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Houby sušené 2 hrs.
- Majoránka sušená 1 hrs.
- Mouka hladká 50 g
- Vejce 1 ks
- Česnek 2 strouž.
Příprava
- 1Na bramboračku si nakrájejte na drobné kousky 1 oloupanou mrkev, petržel a brambory. Vše dejte do většího hrnce, vhoďte jednu celou mrkev a rozpůlený celer. Vše zalijte litrem vody. Přidejte kostku bujónu, osolte a nechte vařit.
- 2Zalijte horkou vodou 2 hrsti sušených hub a po 10 minutách je vlijte i s vodou do hrnce se zeleninou. Po 20 minutách už by měla být zelenina měkká. Poté vyjměte celer, celou mrkev i cibuli z polévky ven.
- 3Na jíšku rozehřejte v kastrůlku 50 g másla, přidejte 50 g mouky a míchejte, dokud jíška nezezlátne. Ihned ji vlijte do vroucí polévky a nechte přibližně 10 minut povařit.
- 4Úplně na závěr rozklepněte vejce do skleničky, rozšlehejte vidličkou a vmíchejte do vroucí polévky. Polévku dochuťte hrstí majoránky rozemnuté mezi dlaněmi a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dosolte a dopepřete dle chuti. Ta voní po houbách.
- 1Na bramboračku si nakrájejte na drobné kousky 1 oloupanou mrkev, petržel a brambory. Vše dejte do většího hrnce, vhoďte jednu celou mrkev a rozpůlený celer. Vše zalijte litrem vody. Přidejte kostku bujónu, osolte a nechte vařit.
- 2Zalijte horkou vodou 2 hrsti sušených hub a po 10 minutách je vlijte i s vodou do hrnce se zeleninou. Po 20 minutách už by měla být zelenina měkká. Poté vyjměte celer, celou mrkev i cibuli z polévky ven.
- 3Na jíšku rozehřejte v kastrůlku 50 g másla, přidejte 50 g mouky a míchejte, dokud jíška nezezlátne. Ihned ji vlijte do vroucí polévky a nechte přibližně 10 minut povařit.
- 4Úplně na závěr rozklepněte vejce do skleničky, rozšlehejte vidličkou a vmíchejte do vroucí polévky. Polévku dochuťte hrstí majoránky rozemnuté mezi dlaněmi a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dosolte a dopepřete dle chuti. Ta voní po houbách.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Bramborové polévky, které zahřejí i potěší Od klasické babiččiny bramboračky s houbami a majoránkou až po jemné krémové varianty – objevte výběr těch nejlepších receptů na bramborové polévky, které dokazují, že brambory v polévce rozhodně nejsou nudné. Inspirujte se naší kolekcí bramborových polévek a bramboraček.Sbírka receptů na houbové pokrmy Houby jsou stálicí české kuchyně – ať už je sbíráte v lese nebo kupujete v obchodě, vždycky z nich vznikne něco výjimečného. Pokud hledáte inspiraci, uvařte si klasický recept na houbovu omáčku, která se skvěle hodí k houskovému knedlíku. Milovníci masa si pochutnají na šťavnatém hovězím na houbách nebo vepřových plátcích na houbách, které voní po smetaně a bylinkách.
Pro lehčí variantu zkuste italské houbové rizoto – krémové, voňavé a ideální i pro vegetariány. A pokud máte chuť na něco originálního, houbové karbanátky vás překvapí svou sytostí i chutí. Na zahřátí pak doporučujeme poctivou bramborovou polévku s houbami – klasiku, která nikdy nezklame.
Pokud byste hledali více inspirace na recepty z hub připravili jsme pro vás sbírku houbových receptů.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







