Albert logo
  • Babiččina bramboračka se sušenými hříbky

Babiččina bramboračka se sušenými hříbky

Bramborová polévka s vůní sušených hub vás přenese do babiččiny kuchyně, která voněla po majoránce. Bramboračka se sušenými hříbky je dokonalá večeře či oběd, který zahřeje v chladných dnech.
Babiččina bramboračka se sušenými hříbky
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Brambory 4 ks
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Majoránka sušená 1 hrs.
  • Mouka hladká 50 g
  • Vejce 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Máslo 50 g
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Brambory 4 ks
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Majoránka sušená 1 hrs.
  • Mouka hladká 50 g
  • Vejce 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
Alergeny
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Celer a výrobky z nějCeler a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Příprava

    1. 1
      Na bramboračku si nakrájejte na drobné kousky 1 oloupanou mrkev, petržel a brambory. Vše dejte do většího hrnce, vhoďte jednu celou mrkev a rozpůlený celer. Vše zalijte litrem vody. Přidejte kostku bujónu, osolte a nechte vařit.    
    2. 2
      Zalijte horkou vodou 2 hrsti sušených hub a po 10 minutách je vlijte i s vodou do hrnce se zeleninou. Po 20 minutách už by měla být zelenina měkká. Poté vyjměte celer, celou mrkev i cibuli z polévky ven.     
    3. 3
      Na jíšku rozehřejte v kastrůlku 50 g másla, přidejte 50 g mouky a míchejte, dokud jíška nezezlátne. Ihned ji vlijte do vroucí polévky a nechte přibližně 10 minut povařit.     
    4. 4
      Úplně na závěr rozklepněte vejce do skleničky, rozšlehejte vidličkou a vmíchejte do vroucí polévky. Polévku dochuťte hrstí majoránky rozemnuté mezi dlaněmi a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dosolte a dopepřete dle chuti. Ta voní po houbách.
    1. 1
      Na bramboračku si nakrájejte na drobné kousky 1 oloupanou mrkev, petržel a brambory. Vše dejte do většího hrnce, vhoďte jednu celou mrkev a rozpůlený celer. Vše zalijte litrem vody. Přidejte kostku bujónu, osolte a nechte vařit.    
    2. 2
      Zalijte horkou vodou 2 hrsti sušených hub a po 10 minutách je vlijte i s vodou do hrnce se zeleninou. Po 20 minutách už by měla být zelenina měkká. Poté vyjměte celer, celou mrkev i cibuli z polévky ven.     
    3. 3
      Na jíšku rozehřejte v kastrůlku 50 g másla, přidejte 50 g mouky a míchejte, dokud jíška nezezlátne. Ihned ji vlijte do vroucí polévky a nechte přibližně 10 minut povařit.     
    4. 4
      Úplně na závěr rozklepněte vejce do skleničky, rozšlehejte vidličkou a vmíchejte do vroucí polévky. Polévku dochuťte hrstí majoránky rozemnuté mezi dlaněmi a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dosolte a dopepřete dle chuti. Ta voní po houbách.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?

    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Bramborové polévky, které zahřejí i potěší
      Od klasické babiččiny bramboračky s houbami a majoránkou až po jemné krémové varianty – objevte výběr těch nejlepších receptů na bramborové polévky, které dokazují, že brambory v polévce rozhodně nejsou nudné. Inspirujte se naší kolekcí bramborových polévek a bramboraček.
    • Sbírka receptů na houbové pokrmy
      Houby jsou stálicí české kuchyně – ať už je sbíráte v lese nebo kupujete v obchodě, vždycky z nich vznikne něco výjimečného. Pokud hledáte inspiraci, uvařte si klasický recept na houbovu omáčku, která se skvěle hodí k houskovému knedlíku. Milovníci masa si pochutnají na šťavnatém hovězím na houbách nebo vepřových plátcích na houbách, které voní po smetaně a bylinkách.

      Pro lehčí variantu zkuste italské houbové rizoto – krémové, voňavé a ideální i pro vegetariány. A pokud máte chuť na něco originálního, houbové karbanátky vás překvapí svou sytostí i chutí. Na zahřátí pak doporučujeme poctivou bramborovou polévku s houbami – klasiku, která nikdy nezklame.

      Pokud byste hledali více inspirace na recepty z hub připravili jsme pro vás sbírku houbových receptů.
    Náhled aplikace Můj Albert
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 2 dny

    Od 12.11.2025 do 18.11.2025

    Platný ještě 2 dny

    Od 29.10.2025 do 18.11.2025

    Platný ještě 45 dní

    Od 12.11.2025 do 31.12.2025

    Platný ještě 2 dny

    Od 12.11.2025 do 18.11.2025

    Platný ještě 2 dny

    Od 29.10.2025 do 18.11.2025

    Platný ještě 16 dní

    Od 12.11.2025 do 02.12.2025

    Platný ještě 45 dní

    Od 12.11.2025 do 31.12.2025

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.