×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené těstoviny s tuňákem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Zapečené těstoviny s tuňákem

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané
3× 400g konzerva krájených rajčat
svazek čerstvé bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin penne
2× 180g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
250 g ementálu nebo jiného podobného
sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě. Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete. Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené těstoviny s tuňákem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (63)

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané
3× 400g konzerva krájených rajčat
svazek čerstvé bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin penne
2× 180g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
250 g ementálu nebo jiného podobného
sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě. Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete. Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty