×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené těstoviny s tuňákem

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Zapečené těstoviny s tuňákem

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané
3× 400g konzerva krájených rajčat
svazek čerstvé bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin penne
2× 180g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
250 g ementálu nebo jiného podobného
sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě. Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete. Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené těstoviny s tuňákem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (71)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané
3× 400g konzerva krájených rajčat
svazek čerstvé bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin penne
2× 180g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
250 g ementálu nebo jiného podobného
sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě. Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete. Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty