ReceptyGrilovaný mořský vlk
Albert logo
  • Grilovaný mořský vlk

Grilovaný mořský vlk

Grilovaný mořský vlk
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Středomořská
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mořský vlk 4 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Citron 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Sůl hrubozrnná
  • Mořský vlk 4 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Citron 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Sůl hrubozrnná

Příprava

  1. 1
    Nožem seškrábejte ze 4 mořských vlků případné zbytky šupin, ryby důkladně opláchněte a kůži zlehka nařízněte několika šikmými zářezy. V misce smíchejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z poloviny citronu, 2 prolisované stroužky česneku, polovinu hrsti najemno nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř. Připravenou směsí potřete ryby zvenku i uvnitř. Do břišních dutin vložte plátky citronu a zbylé snítky rozmarýnu. Nechte marinovat alespoň 20–30 minut v lednici.
  2. 2
    Pokud grilujete na mřížce, lehce ji potřete olejem, případně použijte grilovací tácek nebo alobal, aby se ryby nepřichytávaly. Marinované ryby grilujte na přímém žáru asi 6–8 minut z každé strany, dokud nebude kůže křupavá a maso se nebude snadno oddělovat od páteře.
  3. 3
    Na talíři dozdobte snítkami čerstvého rozmarýnu a podle chuti zlehka posypte hrubozrnnou mořskou solí.
  4. 4
    Hotové mořské vlky servírujte s klínky citronu a jako přílohu zvolte například grilovanou zeleninu, která krásně podtrhne jejich jemnou chuť.
  1. 1
    Nožem seškrábejte ze 4 mořských vlků případné zbytky šupin, ryby důkladně opláchněte a kůži zlehka nařízněte několika šikmými zářezy. V misce smíchejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z poloviny citronu, 2 prolisované stroužky česneku, polovinu hrsti najemno nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř. Připravenou směsí potřete ryby zvenku i uvnitř. Do břišních dutin vložte plátky citronu a zbylé snítky rozmarýnu. Nechte marinovat alespoň 20–30 minut v lednici.
  2. 2
    Pokud grilujete na mřížce, lehce ji potřete olejem, případně použijte grilovací tácek nebo alobal, aby se ryby nepřichytávaly. Marinované ryby grilujte na přímém žáru asi 6–8 minut z každé strany, dokud nebude kůže křupavá a maso se nebude snadno oddělovat od páteře.
  3. 3
    Na talíři dozdobte snítkami čerstvého rozmarýnu a podle chuti zlehka posypte hrubozrnnou mořskou solí.
  4. 4
    Hotové mořské vlky servírujte s klínky citronu a jako přílohu zvolte například grilovanou zeleninu, která krásně podtrhne jejich jemnou chuť.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Více inspirace na gril
    Pokud hledáte inspiraci pro vaše grilování, určitě se podívejte na nejlepší recepty na barbecue a grilování. Najdete zde skvělé recepty na grilovaná masa, ryby, zeleninu a na domácí BBQ omáčky, které potěší vaše chuťové buňky a udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek!
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 14 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.