
Grilovaný mořský vlk

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Středomořská
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Mořský vlk 4 ks
- Olej olivový 4 plž
- Citron 3 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
- Sůl
- Pepř
- Sůl hrubozrnná
- Mořský vlk 4 ks
- Olej olivový 4 plž
- Citron 3 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
- Sůl
- Pepř
- Sůl hrubozrnná
Příprava
- 1Nožem seškrábejte ze 4 mořských vlků případné zbytky šupin, ryby důkladně opláchněte a kůži zlehka nařízněte několika šikmými zářezy. V misce smíchejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z poloviny citronu, 2 prolisované stroužky česneku, polovinu hrsti najemno nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř. Připravenou směsí potřete ryby zvenku i uvnitř. Do břišních dutin vložte plátky citronu a zbylé snítky rozmarýnu. Nechte marinovat alespoň 20–30 minut v lednici.
- 2Pokud grilujete na mřížce, lehce ji potřete olejem, případně použijte grilovací tácek nebo alobal, aby se ryby nepřichytávaly. Marinované ryby grilujte na přímém žáru asi 6–8 minut z každé strany, dokud nebude kůže křupavá a maso se nebude snadno oddělovat od páteře.
- 3Na talíři dozdobte snítkami čerstvého rozmarýnu a podle chuti zlehka posypte hrubozrnnou mořskou solí.
- 4Hotové mořské vlky servírujte s klínky citronu a jako přílohu zvolte například grilovanou zeleninu, která krásně podtrhne jejich jemnou chuť.
- 1Nožem seškrábejte ze 4 mořských vlků případné zbytky šupin, ryby důkladně opláchněte a kůži zlehka nařízněte několika šikmými zářezy. V misce smíchejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z poloviny citronu, 2 prolisované stroužky česneku, polovinu hrsti najemno nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř. Připravenou směsí potřete ryby zvenku i uvnitř. Do břišních dutin vložte plátky citronu a zbylé snítky rozmarýnu. Nechte marinovat alespoň 20–30 minut v lednici.
- 2Pokud grilujete na mřížce, lehce ji potřete olejem, případně použijte grilovací tácek nebo alobal, aby se ryby nepřichytávaly. Marinované ryby grilujte na přímém žáru asi 6–8 minut z každé strany, dokud nebude kůže křupavá a maso se nebude snadno oddělovat od páteře.
- 3Na talíři dozdobte snítkami čerstvého rozmarýnu a podle chuti zlehka posypte hrubozrnnou mořskou solí.
- 4Hotové mořské vlky servírujte s klínky citronu a jako přílohu zvolte například grilovanou zeleninu, která krásně podtrhne jejich jemnou chuť.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace na gril Pokud hledáte inspiraci pro vaše grilování, určitě se podívejte na nejlepší recepty na barbecue a grilování. Najdete zde skvělé recepty na grilovaná masa, ryby, zeleninu a na domácí BBQ omáčky, které potěší vaše chuťové buňky a udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek!


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.