Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpagety carbonara jednoduše a chutně
Albert logoAlbert logo
  • Špagety carbonara jednoduše a chutně
Špagety carbonara jednoduše a chutně

Špagety carbonara jednoduše a chutně

Jednoduchý recept na klasickou italskou pochoutku s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou. Zvládne jej opravdu každý a máte jej hotový za půl hodiny.
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Špagety 400 g
  • Slanina vcelku 200 g
  • Parmazán 100 g
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Špagety 400 g
  • Slanina vcelku 200 g
  • Parmazán 100 g
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Do velkého hrnce dejte vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus podle návodu na obalu.
2
Mezitím si nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndejte a vyhoďte.
3
Pánev udržujte jen na úplně malém plameni. Vyndejte vařené těstoviny kleštěmi nebo je slijte, ale vodu, ve které se vařily, nevylijte. Těstoviny přidejte do pánve. Žloutky prošlehejte v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundejte z plotny a přilijte k nim vaječnou směs.
4
Těstoviny promíchejte dvěma vidličkami, občas je zdvihněte, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidejte pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservírujte na talíři, opepřete je a posypte zbylým parmazánem.
1
Do velkého hrnce dejte vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus podle návodu na obalu.
2
Mezitím si nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndejte a vyhoďte.
3
Pánev udržujte jen na úplně malém plameni. Vyndejte vařené těstoviny kleštěmi nebo je slijte, ale vodu, ve které se vařily, nevylijte. Těstoviny přidejte do pánve. Žloutky prošlehejte v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundejte z plotny a přilijte k nim vaječnou směs.
4
Těstoviny promíchejte dvěma vidličkami, občas je zdvihněte, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidejte pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservírujte na talíři, opepřete je a posypte zbylým parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP do kuchyně
    Místo těstovin můžete jindy zkusit vařené a na kousky nakrájené brambory nebo bramborové knedlíky, které zbyly z nedělního oběda. Někdo tomu říká uhlířina. Klidně přidejte i kyselé zelí.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 11.06.2024

Platný ještě 10 dní

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 11.06.2024

Platný ještě 10 dní

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.